torsdag 1 mars 2018

Med våren i bröstfickan


Utanför virvlar pyttesmå snöflingor. Det ser nästan ut som om de dansar med varandra. Wienervals? 


Långsam. Rytmisk. Böljande. Så ser den ut - iskristallernas väg ner mot den vita marken. 

I Marsfjällets skugga, så står det på en av de avdammade bokryggarna i String-hyllan i sovrummet. Och lite så känns det väl - som att den första vårmånaden börjar i skuggan av ett stort berg av snö. 


Fast jag klagar inte, här inne är det varmt och skönt, och flitens lampa behöver inte tändas förrän relativt sent, när allt det vita utanför reflekteras in så ljust. Det är nästan för ljust. Åtminstone för en ljusskygg, ljuskänslig nattmänniska som yours truly. 

Jag klarade faktiskt nästan att trä i tråden i det lilla, lilla nålsögat - utan hjälp av någon förstorande lupp. För nu ska den där gäckande skjortknappen äntligen komma på plats!


Och den där förargliga bläckplumpen ska äntligen döljas! Den bläckblå fläcken på mannens ficka är inte så stor, men tillräckligt stor för att synas för mycket. 

Dessutom är skjortan alldeles ny. Inte helt ny, second hand-inköpt är den förstås, men förutom fläcken på bröstfickan är den i stort sett i tipptopp skick. Praktiskt taget oanvänd, vad det verkar.


Undrar just om det räcker med en enda blomma? Eller ska han få en hel liten rabatt där runt bröstkorgen? Nja, lagom är väl fortfarande bästa va?

Den gamla uttjänta koftan kommer väl till pass här. Har alltid tyckt att det är synd att slänga de broderade blommorna, de står ju fortfarande i full blom även om plagget i övrigt är ganska slitet. 

Glad vår på er! Ändå liksom.

:)
/helena

ps Tricket - när man inte hittar någon knapp som matchar de övriga knapparna helt och hållet? Ta en helt annan knapp vetja! Välj annorlunda. Bryt av med en annan färg. Bara storleken stämmer någotsånär, så man slipper ändra själva knapphålets passform. Och varför inte välja ytterligare en annan färg på tråden, när vi ändå är igång?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar