söndag 13 september 2015

Som vilken vecka som helst?


  1. Just nu funderar jag på om hjortarna ska få stanna eller gå? 
  2. Selective Memory. Den heter så, Robert Proch's stora väggmålning. Fick en liten pratstund med honom förra söndagen, störde honom säkert mitt i en kreativ process, men jag kunde inte låta bli. Vi parkerade en stund i kvällsmörkret på Elindalsgatan, Proch hissade efter ett tag ner sig från liften, gick bort till andra sidan P-platsen för att få överblick. Då passade jag på, frågade om den var klar. Det var den inte. Finliret saknades. Det skulle ta ett par dagar till. Han var ganska nöjd ändå, det hade gått som planerat. Förutom själva "ramverket" jobbar han gärna väldigt intuitivt, utan färdig mall, det gör hela processen intressantare. Mitt foto kan inte göra hela den magnifika målningen rättvisa, men lite av de spännande perspektiven kan man ju se. Och färgerna! De vill jag njuta av hela hösten. Innan de kommande väderelementen får för sig att spola bort något av det mest sprakande.
  3. Buckliga och dana är de - ljushjortarna i tunt tenn. Tillhör också den tveksamma kategorin: Should they stay or should they go? De hänger lite löst, kan man säga. Inropade i en blandad auktionslåda för länge sedan. Men aldrig uppsatta någonstans.
  4. Som ni vet, gillar jag när sakerna går runt. Gillar att jag kan köpa något second hand, som gör mig glad, gärna i en välgörenhetsbutik, behålla dem "ett tag" och sedan "lämna tillbaka" dem igen. Notera gärna att mannen bidrar extra till miljötänket här, med sin alldeles lagom långa söndagsstubb.
  5. För mig är det viktigt att se det som finns alldeles runtomkring oss. Det nära. Det som finns, men, nästan, inte syns. Att upptäcka skatter som inte glittrar vid första anblicken, utan först vid andra.
  6. Närodlat är bra. Naturligt. Naturligtvis. Men inte det enda man kan göra. Ibland måste man hitta sin egen miljövänliga väg. Tänka lite utanför den bruna kartongen.
  7. Hjort är hjort. Höhö. Allvarligt talat, man kan inte ändra på det man har gjort, eller aldrig gjorde, men man kan alltid göra lite, lite mer. För framtiden.

:)
/helena

ps Imorgon börjar Kretsloppsveckan. Med miljögalan och kretsloppet i spetsen. Hela veckan är fullspäckad med en massa intressanta miljötankar. En massa intressanta föreläsningar, kläd- och leksaks- swopping, loppis, auktion m.m. m.m., allt till förmån för miljön. Och den Oscarsnominerade filmen Jordens salt skulle jag gärna gå på, om jag fick tid och möjlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar