tisdag 7 juli 2015

Det blev en flicka


Hej vänner! Hur har ni det i det lynniga sommarvädret? Jag har det bra, även om jag hann börja svamla en del ord som svalkar, mitt i värmeböljan: Bris, markis, is, iste, istid... Då började det regna, blåsa och kännas helt okej, temperaturmässigt, för att orka göra en bilutflykt. Så då gjorde vi det.


Vi for genom gröna landskap med vidsträckta utsikter. Vi såg sjöar, hästar, män med fjärrstyrda leksaker (!), hemmabyggda busshållplatser i trä, skyltar som förkunnade att det fanns stora kontorslokaler hyreslediga - där, långt ute på landsbygden. Och alla dessa övergivna tågstationer. Tågen som bara tuffar förbi dem numera. I bästa fall stannar de till utanför, lite snabbt vid perrongen. Ändå lever många av de gamla stationsbyggnaderna kvar, på nya sätt. Kiropraktor och frisersalong, stod det på en av dem som vi passerade. På en annan stod det Sommarloppis. Där stannade vi.


Det var i Hindås. Ni hittar det på kartan om ni placerar pekfingret på Göteborg och sedan glider en liten bit inåt landet. Ajajaj, om fingret råkat hamna i Borås, då har det glidit för långt!

Hindås ligger utmed Göteborgsvägen, som vi Boråsare säger. Egentligen utmed den gamla Göteborgsvägen. För det mesta berättar jag ju inte så ingående, och exakt, om vilka loppisar vi besöker. Helt enkelt för att ni bor på olika ställen runt om i världen och jag, vi, bor här, i Borås. Men denna gången känner jag ett behov av att berätta var. Exakt var. Inte för att jag hittade så mycket matnyttigt på loppisen denna gången, bara en plansch och en bok. En plansch med en kvinna på - vad annars? Och en bok som handlar om systrar - vad annars? Eviga kvinnor, överallt. Förstås.

Tillbaka till poängen - varför jag vill vägvisa er till sommarloppisen i Hindås. Jo, för att den är öppen ända fram till den 8:e augusti. Måndag - fredag 16-19 och lördagar mellan 11 och 14. Och för att den ligger i en gammal fin tågstation.

Men mest av allt tycker jag att ni ska göra ett besök i Hindås - om ni ändå är i närheten alltså - för att Lions loppis har satt ett utropstecken efter den viktiga meningen: Pengarna går oavkortat till de katastrofdrabbade i Nepal!

Tänk att ett litet utropstecken kan kännas så viktigt. Och bra i magen!

:)
/helena

ps Flickan med de allvarliga ögonen köpte jag förra veckan, på en annan välgörenhetsloppis. Därav rubriken, för jag hittar ju så många fina flickor överallt. Så, det blev en flicka. En flicka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar