torsdag 4 juni 2015

SOLBRITT!


Det finns så många vackra, fantastiska och helt enkelt superbra kvinnor! Oändligt många. Eviga. Just idag är det Solbritt som gäller.


Här står hon på sitt lutande boktorn. Här prunkar hon! Här ståtar hon med sina blommor. Små, men inte oansenliga. Som en glest tatuerad, solgul rad runt magen.


Här tronar hon ovanpå en annan kvinna - Selma. Det är de Lagerlöfska banden som får henne att luta lite, som får henne en aning ur balans. Bara en aning, hon tappar inte fattningen i första taget. Inte i andra taget heller. Hon tittar aldrig snett på någon. Ler mest ömt, bakom det glansiga, plirande porslinsögat.


Och hon har minsann kurvorna på de rätta ställena - Solbritt!

Nu, i den gyllene medelåldern, föredrar hon andra sysslor, nytt innehåll. Hon vet att livet är ändligt, vill därför inte dra såssleven efter sig längre. Lite såsig är hon förstås fortfarande, men vem är inte det?

:)
/helena

ps Gefle Porslinsfabrik producerade denna "solvarma porslinsjänta" från mitten av 1940-talet till mitten av 50-talet. Helmer Ringström heter mannen bakom kvinnan ifråga. Allt enligt den eminenta, informativa sidan: Signaturer.se. (Och jodå, jag brukar källkolla porslinsfakta på mer än ett ställe, när det är möjligt, men många andra webb-sidor är så himla kommersiella och småtrista att länka till).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar