måndag 1 juni 2015

Perenna pennor


Arbetshörnan. Igen. Om ni får intrycket av att det inte ser ut som en arbetshörna, i första hand, så har jag lyckats. Här ska det kännas som att det är roligt att sitta ner. Avkopplande, även om man är uppkopplad. Lättsamt, även om göromålen ibland är tunga, eller åtminstone trista (läs räkningsbetalningar och dyl.). Fast ni har ju sett den förut, hörnan. Strax till höger står skrivbordet. Allt är sig likt sedan senast, nästan. Ser ni nytillskottet? Som förstås inte är nytt.


Något av det absolut bästa jag vet med vintage - förutom att många saker är så sagolikt vackra - är att hitta nya funktioner åt "gamla grejer". Grejen är den; att jag inte visste att jag skulle hitta en ny arbetsuppgift till den är blomsterhållaren, då, när jag först la märke till den. Då, tänkte jag bara att den var vacker. Och att det skulle vara praktiskt, och snyggt, att ha en sådan insats som stjälkstöd i någon av mina skålar. Eller på ett fat. Eller kanske i den gamla soppterrinen? Men när jag kom hem med den, då, insåg jag att de små hålen i keramikblomman passar perfekt till pennor, också.

Finns det något bättre än multifunktionella saker? Det skulle väl vara återanvända saker då kanske. Och vackra saker förstås. Därför är det extra skönt att kunna konstatera att just den här "grejen" uppfyller alla tre kriterierna. Med råge!

:)
/helena

ps Förlåt, för att jag använder orden "grej" och "sak" så mycket. Känner verkligen att jag behöver utvidga mitt vokabulär en aning, så jag slog upp "grej" i SAOB, i hopp om lite användbara synonymer. Men jag vet inte? Vad tycker ni om: "doning", "manick", "moj" och "pryl"? Tror kanske att det är bäst jag håller mig till mina "grejer" i alla fall. Eller? Ska nog ta och sova på saken först. Saken, var det ja...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar