fredag 26 juni 2015

Flickan i trädet. Mössan i gräset. Och pengar kvar i plånboken.


När jag var liten älskade jag att klättra i träd! Högt, högt upp satt jag och L och hojtade ner på dem som gick förbi. Det fåtal som alls gick förbi, på den förhållandevis ödsliga skogsvägen, där den ståtliga granen stod. Hemma, i trädgården, fanns det flera björkar. En av dem var ett hyfsat klätterträd. Om man tog det första avstampet via det lilla elskåpet på trottoaren strax bredvid, vill säga. Där uppe kunde jag sitta och spana på grannarna - när de klippte gräset och skällde på sina barn, som spelade fotboll för hårt eller högljutt, eller nåt.

Numera klättrar jag mest runt på loppisar och i second handbutiker, som ni vet. Helst sådana med det förtroendeingivande ordet "välgörenhet" före. Högt och lågt "klättrar" jag runt i hyllorna, för att inte missa ett endaste guldkorn. Jakten, skattjakten, är det som driver mig. Nyfikenheten. Att vända och vrida. På allt. Aha, så den servisen heter Maj. Och den heter Flora. Och Viktor. Och Alva. Och en massa annat lär man sig, genom att vrida och vända och läsa på. På baksidan, framsidan och undersidan. Och på sidan, om det finns en sådan.

Igår var en riktigt bra second hand-dag! Förutom flickan, som snällt fick posera i trädet när vi kom hem, så fick vi med oss:
  • En DVD-spelare. En väldigt enkel historia. Men förhoppningsvis fungerar den tillräckligt bra för att det ska gå att spela upp diverse filmer på den, i alla fall.
  • En skjorta. Oanvänd. Ouppackad. Randig. Till Mannen. Den ser snygg ut. På håll. Vi får se sen om den är snygg också. Och skön?
  • Fyra teskedar från Nilsjohan. En gång i tiden inköpta av någon, på varuhuset OBS! Sedan uppenbarligen aldrig använda. Det är en lite udda design på dem, kanske är det därför som de fortfarande ligger kvar, skinande nyblanka, i sin originalkartong? Udda, men snygga. Och bra att äta sin efterrätt med. Hoppas jag.
  • Ett stort fat från Nittsjö. Inte så unikt kanske, men tjusigt. Lite smått oemotståndligt faktiskt.
  • En brevpress. En speciell, unik.
  • Två CD:s.
  • En bok.
  • En förpackning Christina Antikljus, från Liljeholmen.
Allt detta för summa summarum tvåhundrasextiofem riksdaler. Inte så illa va?

:)
/helena

ps Mössan då? Hur var det med den egentligen? Ja, jag vet inte. Helt plötsligt låg den bara i gräset. Kanske var det någon som trodde att sommaren äntligen var här - på riktigt - nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar