tisdag 19 maj 2015

Fotoutmaning. Igen.


Jag fotoutmanade mig själv. Igen. Denna gången med minst lika svåra förutsättningar som förra gången: - Hitta något intressant och spännande på vägen mellan hemmet och ICA. Vi behövde en del varor som de inte har i den närmaste stormarknaden - som tur var. Annars hade jag nog inte hittat något alls som kunde kvala in under de utmanande orden "spännande" och "intressant". Jag började vid det gulliga planket. Planket i sig är kanske inte så gulligt, men gluggarna i det. Ser ni dem?


Som två, små fyrkantiga ögon. Här fick jag knäböja rejält, för de sitter på låg höjd - gluggarna. Lagom för de små. Det ligger ett daghem därinne, eller om det är en förskola. Träplankorna utgör ett nödvändigt skydd mot de trafikerade vägarna strax utanför. Med ett snett leende brukar jag undra vad det är meningen att de ska titta ut på egentligen. På bilarna? Den tråkiga affären? Återvinningsstationen?!? Fast det är ju som bekant bara fantasin som sätter gränser, så säkert ser de något intressant när de tittar ut, mellan alla de små fingeravtrycken. Gulligt, gulligt, gulligt!


Efter det gulliga planket blev det svårare. Jag fick vända mig till en gammal vän: konstig konst i motljus. Funkar alltid. Eller? Vet inte vad den här heter - heller - faktiskt. Men det skulle förvåna mig om det fanns en enda människa på hela området som kallar den för något annat än "ostskivan". Nu behövs det bara en gigantisk brödskiva också. Från en klassisk Skogaholmslimpa kanske?


En retrovacker fasad, kan det vara något? Gillar färgkombon. Och geometrin. Men det var meningen att portnumret skulle komma med också. Vet inte vart det tog vägen? Elva. Med sådana där snygga ettor som ser ut som två små L, på precis lagom avstånd från varandra.


Sedan hamnade jag i tidsnöd. Och motivnöd. Det skulle ju handlas också. Kvickt rafsa ner kyckling och ägg och en chokladbit och ett par andra livsnödvändigheter. Så, vad göra? Springa in i det färgsprakande växthuset en snabbis och fånga en penselpelargon och två damer som bara låtsades att de var gamla. Men lite snygga var de allt. Fast knappast intressanta. Eller spännande.

Betyg på fotoutmaning 2? Godkänt. Knappt godkänt. Det var förstås planket som gjorde att jag inte körde helt här.

:)
/helena

ps Nästa gång, då. DÅ ska jag banne mig ha MVG. Det lovar jag mig själv. Heligt och dyrt.

4 kommentarer:

  1. Men håll ändå med om att du fick en betydligt mer upplevelserik färd mellan hemmet och ICA med din lilla utmaning i bakhuvudet. Att se istället för att bara titta. Då är väl resultat och betygsättning mindre viktigt.

    SvaraRadera
  2. Mira: Du har såklart helt rätt. Ingen är mer skeptisk till betyg och ensidiga värderingar än jag, believe me. Men ibland kan det vara bra att ge sig själv en liten blåslampa där bak, för att komma framåt. Tror jag. I själva verket var jag rätt nöjd med det jag fångade och koketterade nog bara med lite falsk blygsamhet för att fika efter beröm... ;)

    /helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi. Jag gillar också dina bilder! Så. Nu fick du beröm! ;-)

      Radera
    2. Haha. Jag lyckades alltså, med mitt "fikande". Tack, jag blev glad!

      Radera