måndag 6 april 2015

Se här, jag har plockat mullbär!


Jo, jag fick ju med en sak hem från Myrorna också, i torsdags. Ser ni den? Ser ni vad som har tillkommit? 


Muggen. Med mullbär på. Mullbär var en av Gefle Porslinsfabriks populäraste dekorer. Den tillverkades mellan åren 1943 och 1964,  i flera färger, men det var den mullbärsfärgade varianten av servisen som blev allra populärast.

När jag ser på fotot av Ruben Wallström inne hos signaturer.se, så går det en historisk rysning längs min ryggrad. För det är så här jag tycker "vintage-jakten" ska kännas när den är som allra bäst. Visst hade jag ett hum om denna dekor tidigare, jag har säkert stått och vänt på ett och annat Mullbärsföremål emellanåt, men jag visste inte vem upphovsmannen var. Förrän nu. Därför får jag lite välbehaglig gåshud när jag läser om Ruben Wallström. Han, som började hos porslinsfabriken i Gävle redan som ung pojke, och sedan stannade där ända fram till sin död 1953.

En hel servis skulle jag förmodligen inte vilja ha, men en ensam mugg/kopp kunde jag inte motstå. Muggen, som lärde mig lite mer än jag visste innan. Den ska jag vårda ömt. Muggen, som presenterade Ruben Wallström för mig. Därför ska jag vårda den ömt.

:)
/helena

ps Ursäkta om motivet inte framkommer så bra på mina foton, men när solen är på det humöret så går den ju bara inte att motstå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar