söndag 8 februari 2015

Min häst!


Med lätt krackelerad glasyr och blygt nedslagen blick, står den så stolt i fönstret. Mellan den second handinköpta vasen och den second handinköpta lampan. (Allt på bilden - utom den långa lampan och de båda lampskärmarna - är förresten second hand. Även gardinerna. Och solspegeln som aldrig någonsin verkar komma upp på någon lämplig vägg...).


Ser ni den? Min lilla häst. My little pony? Nä, det är nog ingen ponny, bara en liten häst. En liten porslinshäst.


Close-up!

Självklart skulle jag inte tacka nej till någon av Stig Lindbergs läckert mulliga springare, eller till en långhalsad Lisa Larson-giraff. Och naturligtvis skulle jag tacka och bocka extra djupt om någon ville skänka mig en grön Argenta-drake (maffig bild i full storlek!). Helst skulle jag nog vilja ha en av Wilhelm Kåges silverglänsande drakdekorer välplacerad på en av de vackra vaserna. Men jag är glad över min lilla Rosa Ljung-häst. Så länge? För alltid? Nja, jag vet inte. Vet bara att jag tycker om den. Mycket.

:)
/helena

ps Någon gång mellan mitten av 1970-talet och mitten av 1980-talet är min lilla häst tillverkad. För det var då som Deco fanns i Helsingborg. Tidigare, och senare, hade företaget ifråga andra namn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar