torsdag 20 november 2014

QUIZADILLAS!


Helena & Halvan. Det var innan jag förstod att vi skulle team:a upp med en bekant och hennes kompis som jag kom på vårt lagnamn. Min andra halva - mannen - drog lite på munnen och så var det namnet beseglat. Inte beseglat med drypande, droppande filmblod kanske, snarare då med pålagda, påklistrade gabflabb. Eller nåt.


Det var i samband med 100-årsfirandet av Röda Kvarn som det märkliga namnet/begreppet Quizadillas kom i vår väg! En levande filmfrågesport! Vilken kul idé, tänkte vi när vi först hörde talas om det. My two favourite things in the whole wide world!, tänkte jag, innan jag hann tänka efter ordentligt. Film och frågesport ligger i alla fall på topp-tio-listan över saker som jag verkligen gillar att slösa min tid på. Vi fick ta del av mer eller mindre historiska filmscener som spelades upp av  Quizadillas sköna medlemmar. Scener som framfördes med både inlevelse och kusligt kul närvaro.


Ett i högsta grad levande filmquiz, som sagt. Fart och fläkt och lite fräckt, skulle man kunna sammanfatta det.

De håller väl kanske mest till i Göteborg med omnejd - det hörs väl på namnet - men de är nog inte främmande för att åka en lite längre bit bort, om det skulle vara så.

Och bara för att vi råkade vara i ett extra symboliskt sammanhang - och i en supervacker, anrik biografbyggnad - när vi svarade på svåra och lätta och skitroliga filmfrågor, så betyder det inte att du och dina kompisar eller arbetskamrater eller vilka ni nu kan vara, behöver vara det. Quizadillas-gänget kommer till din förening eller firmafest eller ja, inte vet jag vad. Det är väl bara att fråga.

:)
/helena (& halvan)

ps Nej, vi vann inte. Vet inte om det är bra eller dåligt att upptäcka att man är en något mindre filmnörd än man hoppades befarade vara? Men vi satte åtminstone ett delmoment helt och hållet. Det med sexscens-ljuden. Inga fel på våra öron inte. Jodå. Så att. Sug på den. Eller gör inte det förresten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar