torsdag 23 oktober 2014

A real Flower Fairy


Det var av en slump jag träffade på Cicely Mary Barker. Eller var det verkligen en slump att vi mötte varandra? Det kan inte möjligen ha varit en älva som viskade hennes namn i mitt öra?

En av hennes älvrika böcker - Flower Fairies of the Autumn (With the Nuts and Berries they bring) - låg i alla fall på botten av en kartong med en massa andra, mer fullvuxna, böcker. Poems and Pictures by Cicely Mary Barker står det på insidan av denna Blackie & Son Limited-bok. London and Glasgow, står det också. Printed in Great Britain är den. Men något tryckår kan jag inte finna.

En ord- och bildbegåvad kvinna med andra ord. Får Elsa Beskow-vibbar av hennes överjordiskt ljuvliga naturbilder. En engelsk Elsa Beskow. Innan jag började bläddra i den lilla söta bokpärlan hade jag aldrig hört talas om C.M.B. Hon föddes 1895 och försvann sedan från vår jord tre år efter att jag kom hit, 1973.

Snart är det tid att tända ljus för våra nära och kära som har gått vidare. Jag vill passa på att tända ett extra ljus för Cicely Mary Barker och hennes konstnärsskap.

:)
/helena

ps På denna rara webbsida kan ni stifta bekantskap med många fler av Miss Barkers Flower Fairies. Se bara på alla trädälvorna! Och de färgglada trädgårdsälvorna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar