lördag 14 juni 2014

Soffsnack, byxhäng. Och ett bra köp?


Vi tittar på ett inspelat avsnitt av Antiques Roadshow - den amerikanska versionen. Vi ser en fransk Sommarkatt målad av Theophile-Alexandre Steinlen, barnkläder från Apache-kulturen och en gammal gunghäst som med ålderns rätt saknar sina öron. -Vi brukar julpynta den med renhorn, säger den lyckliga ägarinnan.
 
 
TV8 kan man lita på, de visar nästan alltid någon antikserie. I alla fall någon i repris. Och jag kommer att tänka på världens skitigaste byxor. Läste ni om dem? Ett par, mer än 3000 år gamla, kinesiska byxor (!) med Gällivarehäng, ja, i alla fall enl. SvD. Ser riktigt snygga ut. Själv har jag alltid varit en byxtjej. Hade t o m byxor på mig när jag tog studenten. Och det var inte vanligt på den tiden kan jag säga. Har för mig att jag skrev om det härinne någon gång? Kan det ha varit i samband med Coco Chanel tros?


De blommiga kopparna, som det står Made in China under, kan vara veckans bästa second hand-inköp. Tjugo kronor hos Röda Korset, för fyra stora, kraftiga porslinskoppar och fyra lika stora och välbyggda fat. Förmodligen är det något massproducerat. Men snyggt massproducerat. Snart får vi veta om de verkligen är veckans bästa köp, ska bara ut på en liten, liten loppisrunda i helgen först.


Om jag hinner slita mig från TV:n vill säga. Fotboll och friidrott står ju som spön i helgtablåerna.

Sköt om er.

:)
/helena

ps Här hittade jag en annan snygg kopp från Kina. En liten vinkopp. Med en liten tupp på. En hel liten hönsfamilj på faktiskt. Såldes visst till en samlare för den nätta summan av en kvarts miljon. En kvarts miljard, menar jag. Den är visserligen "aningen äldre" än mina koppar, men ändå. Gulp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar