söndag 8 juni 2014

Rör inte min fantasi!


Alldeles nyss fyllde Lennart Hellsing 95 år. Poeten som började skriva barnböcker för ca 70 år sedan. Han ville skriva böcker som skulle förhindra nya krig. Kanske inte bokstavligen, eller jo varför inte förresten? Men jag tror att han tänkte något i stil med att: barn som tidigt får använda, och utveckla, sin fantasi, har en bra grogrund för att starta en massa andra projekt än - krig.

Och apropå fantasi. För bara någon dag sedan blev den mer än 20 meter höga målningen av Shai Dahan klar. Den, som är en försmak på vad som komma skall. Ni som bor i Berlin, New York och andra världsstäder förstår nog inte - hur stort det här är, för en liten stad som Borås. No Limit. Street Art i Borås. I början av september. Då blir det mycket mer konst på utomhusväggarna. Can't wait!

Häromdagen, medan jag var på toaletten (!), hann mannen skriva ett par rader som han förmodligen kommer försöka utveckla till något mer. Kanske en låt. Jag tyckte så mycket om de få raderna. Tycker mycket om. - Hur hann du komma på det här så snabbt då? undrade jag. Och han sa något snällt, nämnde inget alls om hur länge jag kan vara inne på toaletten...

Alla dessa sömnlösa drömmar
Alla lösa tyglar och tömmar
Alla fantasier som travar
Och galopperar runt gravar

/av Mannen


:)
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar