onsdag 11 juni 2014

Famnen full av förgätmigej


I sovrumsfönstret. En del har ni sett förut. Saker som har hängt med ett tag. Flickan som har förklädet fullt med längtan, och blommor. Många blåa blommor. Tiden har blekt det gamla tryckets färger så vackert. Ramen runt, har tiden inte haft lika mycket tålamod med - den har blivit utbytt någon gång mellan då och nu.

Sprucken och skavd är kannan. Ingen kan ha fått sin porslinshy ärrad på exakt samma sätt. Gustavsberg 1916, går det knappt att uttyda bland alla årsringarna i botten.

I den, mer än välanvända, lilla ramen sitter ett tyskt vykort ifrån 1980-talet. Västtyskland? Eller om det var ifrån 90-talet? Har för mig att det står någonting roligt där bak i alla fall, men det kan jag inte kolla just nu, tejpen som håller ihop ramens olika beståndsdelar till en tillfällig helhet är i vägen. Kan det kanske ha varit något i stil med: var finns fyrklövern? Fast på tyska då förstås.

:)
/helena

ps Kontentan då? Får det plats någon sådan här? Tja, det skulle väl möjligtvis vara att årsringar är vackra då. Och att vissa saker passar så bra ihop, även om de kommer från helt skilda världar. Kanske just därför? Och att det verkligen börjar bli dags att byta duk i köket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar