lördag 31 maj 2014

Utarbetad flyttfågel mellanlandar


Fick för mig att det var dags att ändra om lite grand. Flytta på några saker. Ett tag var det totalt kaos! Kändes nästan som att slåss mot väderkvarnar. Ingenting låg, eller stod, där det skulle. Allt var på väg någon annanstans.


Sedan blev det riktigt fint, tycker jag. Åtminstone i fönstren. De flesta av de kära tingen hamnade väl ungefär där de brukar vara, efter ett sökande varv runt. Men en del saker fick helt nya platser, några fick flytta tillbaka in i prylgarderoben igen, medan andra "grejjer" fick komma fram i det flödande försommarljuset för första gången.

Mannen mumlade något om att fredsduvan låg ner. Och att det kanske inte är så konstigt om den är trött...

Och nejdå, vi två har inte bråkat. Tror att han tänkte i lite vidare banor när han kommenterade den oftast så pigga pippins låga status. Vida-världen-vida.

:)
/helena

ps Känner ni igen motivet på tavlan förresten? Känner ni igen honom? Don Quijote. Visste ni att just den boken blev utsedd till världens bästa bok 2002? Enligt Aftonbladet: "Hundra författare från 54 länder har på uppdrag av en norsk branschorganisation utsett världens bästa bok..." Och så gick en riddarroman från 1600-talet och vann! Det är bara att konstatera att bra litteratur håller genom århundraden.

Scrollar mig snabbt och summariskt ner för den 100 titlar långa listan och konstaterar två saker: Att jag inte har läst så värst många av dem - tyvärr - och att Pippi Långstrump verkar vara den enda svenska boken bland alla hundra. Det känns bra. Att världens starkaste tjej har gjort så starkt intryck på resten av världen, också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar