måndag 12 maj 2014

Undo my helg? Nja.


Ljuset behagade tacka för sig exakt samtidigt som jag kom in innanför dörren för att sätta den nästan nyplockade, rufsiga, något vilda och redan lite ledsna buketten i vatten. En riktig liten gott&blandat-bukett är vad det är. En sådan bukett som precis hinner börja förgylla ens tillvaro innan den börjar vissna. Underbart är kort.

Helgen var kort. Alldeles för kort. Diskhögen som står kvar efter den är lång hög.

Men äntligen! Äntligen fann vi en Melitta kaffefilter-hållare i porslin! Så retro! Ni kanske anar den där bakom buketten, i diskstället? Jakten har varit lång och tålamodsprövande. Men det var det värt! Nu finns det inget skäl kvar till att stressa fram ett köp av en ny, fungerande kaffebryggare.

Det blir så mycket godare kaffe när man brygger för hand! Helst hade jag velat ha en hållare i någon pastellfärg - en i rosa eller i en mintgrön nyans, eller kanske allra helst en som drar mot babyblått eller citrongult. Men en vit är ändå okej.

Och priset var också helt okej - 125 kronor på Emmaus. (Såg att en likadan som denna, en Melitta 123, nyss sålts på Tradera för ca 150 kronor och då tillkom frakten på 50 kronor). Jämförelsevis tycker jag att det känns mycket bra att "endast" ha betalat 125 för våran i en välgörenhetsaffär. Helt i nyskick är den visserligen inte, men den ytliga smutsen som finns/fanns är/var inget som en extra kraftfull omgång med diskborsten inte kan/kunde lösa.

:)
/helena

ps Tre paket pappersnäsdukar inköpta på Myrorna för den sammanlaga summan av fem kronor, måste väl också anses som ett fynd? Jag ser dem - och deras käcka budskap - som en outtalad antiförkylningsbesvärjelse. Håll tummarna att den fungerar! I så fall kan detta vara mina bäst placerade fem små kronor någonsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar