onsdag 28 maj 2014

Här används ordet mind-blowing minsann


Nu har jag börjat på den här meningen säkert minst tio gånger och det känns som att den bara blir sämre och sämre för varje gång, för varje ihärdigt försök till formidabel formulering. Så nu säger jag bara som det är istället, utan krusiduller.

Det finns så mycket som kan sätta guldkant på den gråa vardagen. Det är bara att lyfta blicken. Vissa dagar orkar jag inte lyfta blicken. Andra dagar får jag nästan nackspärr i min iver att ta tillvara alla guldkorn som bara ligger och väntar på att bli upplockade. Upp-lockade.

Igår var vi på auktion och jag lyckades ropa in något som gör mig väldigt, väldigt glad. Och som ni säkert kommer att få ta del av ganska snart. Sedan slank en tysk vas med också, mest för att ingen annan verkade vilja ha den. Den tredje posten som vi ropade in luktar mögel.

Men om mögelstanken går bort i tvätten så kan nog innehållet i denna ganska välfyllda kartong räknas som kvällens fynd. Och då menar jag verkligen FYND. Men det återstår förstås att se, eller kanske snarare då; att sniffa sig fram till.

:)
/helena

ps Idag börjar SM i Poetry Slam. Om du tillhör dem som lättsamt kan ta dig till Umeå, så tycker jag att du ska göra det. Det finns få upplevelser som kan mäta sig med estradpoesi, tycker jag. Första gången du sitter i publiken och känner poeternas engagemang (och om du har fått en riktigt bra plats - deras saliv...) och får smakprov på deras ofta helt osannolika ordvrängningsförmågor är fullständigt oslagbar! För att inte säga mind-blowing. Själv planerar jag att gå till biblioteket en sväng. Senare alltså, ikväll eller så. Kanske lånar jag en bok om fotboll.

1 kommentar:

  1. Skriver denna kommentar mest för att se om det kommer någon respons från Matiss Silins.
    Detta förutsätter ju dock att han googlar sig själv, för om jag skulle berätta för honom att jag nämner honom här och nu, så går ju hela "WTF"-effekten förlorad.
    Nåväl, det tål att berättas att han i dagarna kommer att bli Göteborgare i stället, han ska nämligen flytta dit med sin familj.
    "Vän av ordning":
    - Vad har detta med inlägget - ett nästan tio år gammalt dessutom - att göra?
    Jo, Matiss är nämligen en av de främsta estradpoeter som gått i, såväl som utan, ett par skor. Högt placerad i såväl SM som Borås Open ett flertal gånger, på den tiden då det begav sig.

    SvaraRadera