lördag 12 april 2014

Snart är det påsk, men först ska vi ha en helt vanlig trevlig helg


Har börjat smygpynta lite, för säkerhets skull. Om orken plötsligt tänker börja lysa med sin frånvaro alldeles lagom till påsk, så kan jag stolt annonsera min krigslist redan nu: Bättre förekomma än, hm, inte förekomma?

Men först tänkte jag bjuda in er på lite gammal skåpmat. Påskskåpmat. Fast egentligen är det inte något klockrent påskigt över de här sakerna, bilderna, men ändå är det det. För det bästa påskpyntet är, enligt mig, det som inte är något påskpynt alls - egentligen.

Man behöver inte ta in något påskris utifrån om man inte vill, orkar eller hinner. Det är bara att greppa första bästa risiga fikus från fönstret och fire away! I med en knallcerise liten loppisfågel och påskutsikten är redan halvklar!

Och vem har sagt att en djupt blå jultallriksfågel från 80-talet inte kan kännas hur rätt som helst i dessa ljusa, gula tider? Fram med en tallrikshållare för lättare-än-lätt-display. Och ställ sedan upp den lilla övervintrade pippin på första bästa byrå bara. Eller bord. Eller bänk. Och saken är...ägg!

Lättaste av allt är ändå att vända på saken. Inte rota fram något från pyntgömmornas dammdoftande och mest avlägsna hörn - och absolut inte ut för att panikköpa något nytt och oövertänkt, i värsta fall trist massproducerat kucke-li-ku-aktigt - damma av något som redan står framme, vetja. Gärna något som alltid står framme.

Som Jie-burken med kockarna på, som alltid står i köket. Välfylld med reservknappar, gem och diverse udda skruvar. Vid juletid är det oftast prinskorvssidan - om nu något som är runt kan ha sidor? - som står i fokus. Framåt midsommar är det dags att vrida fram den dignande fruktskålen.

Och nu så har haren så glatt skuttat fram! (Eller? För den är väl inte död bara för att han, kocken, håller upp den så där i luften va?)

:)
/helena

ps Lugn, bara lugn, säger jag till er som tycker att påsken är uttjatad redan nu, nästan en vecka innan den ens har börjat. Det kommer inte bara att handla om påsk härinne den närmaste tiden. Inte bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar