lördag 19 april 2014

Slott & Glamour


Jag åkte tåg. Och var tvungen att hitta någon på tåget. När jag väl hade hittat denne någon så visade det sig att jag hade gjort denna långa, omständliga tågtur bara för att någon hade glömt sitt mellanmål hemma. Mellanmålet var en banan. Men inte vilken banan som helst - halva bananen var en vanlig banan, medan den andra halvan bestod av det gröna innehållet i en kiwi - i bananform. Min uppgift var att lämna över denna banankiwibanan till den glömske. Sedan skulle jag av tåget. I farten! Det gick bra. Faktum är att mitt dåliga knä nog aldrig har känts så bra som då, när jag landande i det djupa diket jämte rälsen.

Finns det något tråkigare än när människor berättar så där riktigt ingående om sina drömmar? Sina mest invecklade nattliga drömmar alltså?

På dagarna drömmer jag mest om slott. Vill gärna bo på ett - om någon annan städar alla rummen förstås. Fast jag nöjer mig med ett besök. Kanske är det någon som minns när vi snabbesökte det vackra lilla 1700-talsslottet Gunnebo förra året? Det mesta av besöket regnade och blåste bort, men lite mysigt var det ändå. Dit vill jag återvända någon dag.

Men mest av allt vill jag till Tjolöholm. Det pampiga slottet från förra sekelskiftet. Och dess trädgård! Vill så gärna se alla de konstfärdiga äggen där nu (t o m 4:e maj). Och spana in den vackra kustnära naturen.

Annars då? Ni kommer inte att tro mig, men jag har slösurfat runt bland en massa såpainfosajter. Det började med att jag råkade slänga en blick på Glamour häromdagen, höll på att mixtra med någon inspelning på DVD:n och då dök ett bekant ansikte plötsligt upp i rutan. Kunde jag inte låta bli att titta en stund. Döm om min förvåning när jag såg att Ridge var tillbaka och att han inte alls såg ut som förr?! Fatta att en annan skådespelare ska axla rollen som helt enkelt bara var Ronn Moss i 25 år!! Måste vara en modig man, han den där Thorsten Kaye.

Mitt förhållande med Glamour började egentligen för länge, länge sedan. I samband med att jag flyttade hemifrån i början av 1990-talet. Det var ett ganska hett förhållande då, i början. Under många år blev det ett ständigt pågående on-and-off-projekt att hålla reda på alla de invecklade intrigerna. Och i vilken kanal serien visades...

Nu har förhållandet svalnat betänkligt för länge sedan, men det händer att jag skrockar till lite - och känner ett sting av pånyttfödd nyfikenhet - när jag ser att denna evighetssåpa fortfarande pågår. Och att den inlevelsefulla Katherine Kelly Lang is still going strong as Brooke.

:)
/helena

ps Här på Tjolöholms egen trädgårdsblogg kan ni följa hur arbetet i slottsträdgården fortskrider.
pps Och ni missar väl inte tillfället att få kika in hos Estelle och hennes föräldrar på anrika Haga slott?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar