tisdag 8 april 2014

När Erikshjälpen kom till stan...


...var vårsolen på sitt allra bästa humör. Och alla äkta västgötar ville förstås ha gratis fika. Gärna utomhus. För denna sista marslördag lyste det så mytomspunna Boråsvädret helt med sin frånvaro...


Fiket inomhus gick inte precis av för hackor! Hade läst mig till, redan innan - här hos Erikshjälpens egen second handblogg: Fröken Retro, att i vår lilla stad skulle det minsann byggas ett utomhuscafé inomhus. ?!? Jo, det visade sig vara sant. Gamla snirkliga inomhusbord blandade sig vackert med smäckra cafébord. Ett smärtfritt giftermål skulle man kunna kalla det. Med betoning på mål då.


Och motionscykla kunde man också göra om man ville. Om man tyckte att man ätit en bulle eller två för mycket vill säga. Och om man kunde klättra ända upp till taket. Med så full mage.


Skämt åsido, fiket var jättefint! Med gladrandiga trasmattedynor på sittbänkarna! Och med eleganta nejlikor i helt oemotståndliga färgkombinationer på borden! Lagom mörkt och mysigt var det också. Men lite för mörkt här och var för att det skulle kunna bli riktigt fina foton. Men var gör väl det en sådan här premiärdag.


Faktum är, att jag tyckte att just den här lilla gräddsnipan som stod på "vårat bord"var så söt med sina två nejlikevänner i, att det var nära att jag skickade fram mannen till kassan för att fråga om vi inte kunde få köpa hem den lilla kannan så. Med blommor och allt i. Men jag hann besinna mig i tid. Jag menar, det råder inte direkt någon brist på söta små kannor här hemma.

En tur till blomsteraffären står definitivt på snart-snart-schemat nu. Kanske äntligen dags att använda presentkortet som jag fick för flera år sedan då?


Men finast av allt var pojken, han som skulle gå, precis när vi kom. Eller gå och gå. Han verkade åka förstklassiskt och hade dessutom privatchauffören med sig. Alldeles säkert var det lilla mamma som styrde det helt miljövänliga fordonet mot nya äventyr. Eller hem.

I alla fall, han kunde inte låta bli att pilla lite på sitt nya - gamla! - fynd så fort de hade kommit utanför second handdörrarna. Och vem hade kunnat det? En rasande randig tiger uppdelad i exakt lagom stora pusselbitar kan väl ändå ingen motstå att pilla på?

:)
/helena

ps Om vi köpte något? Jodå. Lite smått och gott. En del har ni förresten redan sett.
pps Här har ni länken som visar var ni hittar närmaste second handbutik i Erikshjälpens regi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar