fredag 28 mars 2014

Fingerfärdigt


Det är lätt att tro, att vid det här laget, skulle man ha lärt sig var de mest knakande delarna av golvet finns. Men icke. Knak-e-li-brak, säger golvet som allra mest (och högst!) när jag försöker nattsmyga mig fram över parketten.

Visst är natten min bästa arbetskamrat, för det mesta, men just nu hemsöks jag av det välsignade sömnspöket. Snart, alldeles strax, måste jag lägga mitt tunga huvud mot kudden. Ville bara säga hej först. Och tala om lite vad jag gör. Och kanske vågar jag be er om en liten tjänst också. Tänkte muta er med en rar flicka. En 80-årig lite bedjande notbladsflicka. 1:50 kostade notbladet då, 1934.

Tror i och för sig att de flesta av er anat att det är med ett svischande ljud i öronen som jag tillbringar mina eftermiddagar och kvällar nu, så här i slutet av veckan. Ljudet av förbi-svischande skridskor. För ni har väl inte missat att VM i konståkning pågår som bäst just nu, i Japan? Och ni har väl inte missat att konståkning är min favoritsport nummer ett? Tänkte väl det.

Annars då? Jodå. Igår kom vi på - mannen och jag förstås -  två andra sådana där våfflor- och vårflodsord. Först ut är: Svordom och storlom. Känn på den. Och sedan följde höjdaren: lodjur och lodur. Jojo. Sådant som man kan sitta och funderar på, allt medan auktionsklubban svingas ner mot underlaget med en lagom distinkt bang.

En liten tavla fick följa med oss hem. En tavla med litterärt motiv minsann. Visar er säkert endera dagen.

Och så var det det där med tjänsten då. Skulle bara vilja be er att hålla tummarna. Eller lillfingrarna om ni tycker att de duger bättre. Vilket som. Håll tummen för att jag ska orka åtminstone hälften av allt jag vill och bör och måste göra i helgen! Skulle länka er till några av de kul sakerna jag vill göra, om jag bara hade orkat.

Om inte annat, så kan ni väl hålla ett finger eller två ,för att vi ska hinna ses lite härinne också. Alldeles, alldeles snart.

:)
/helena

ps Det var en sak till. Eller ett ord till. Nej, två ord till. Fast de här orden betedde sig lite annorlunda. Nutshell. Ni vet uttrycket in a nutshell? Haha, skrev just netshell av misstag. Kul. I alla fall, nutshell tyckte jag att den unge auktionisten sa. Men det gjorde han inte. Han sa nattkärl. Ridå. Och rullgardin. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar