torsdag 26 december 2013

Röd magi & annan


Vad är det med oss människor och röda prislappar egentligen? Verkar nästan som att vi gillar att se rött. Ja, inte vet jag.

Jag vet bara att jag fick en lite bitter eftersmak i munnen när jag såg att Tradera mailat ut information om specialerbjudande angående byte av julklappar redan innan juldagsmorgonen hade hunnit börja glimma. Känns cyniskt i överkant även för vår superkommersialiserade värld. Jag tycker verkligen inte om när det här snabba syn- och handlingssättet tränger allt djupare in även i second handmarknaden.

Idag vill jag gärna få uppleva något annat, gärna lite äkta magi, innan de röda dagarna är slut. Det har varit lite svårt att känna någon riktigt mysig stämning när regnet mot rutan har varit det enda som har ackompanjerat julsångerna. Så jag tänkte gå på utställning istället. Kanske blir det den här som jag drömde om redan i somras, om ni kommer ihåg? Ordet magi känns dessutom som att det hör tätt ihop med tomtar- & trollkonstnären John Bauer.

Annars får jag mest dåligt samvete varje gång jag får syn på mappen med de rödaste bilderna i. För jag lovade faktiskt de mycket vänliga damerna i den välskötta Röda Korset-butiken att göra ett litet reportage av bilderna jag tog där i somras. Och det har jag inte gjort. Än. Fast å andra sidan har jag använt flera av alla de bilder jag tog där, i syfte att göra reklam för alla möjliga second hand- och välgörenhetsaffärer, så jag kanske ändå är förlåten?

:)
/helena

ps Här hittar ni Jönköpings Läns Museums sida. Om ni också skulle vilja njuta av lite Bauersk magi, någon gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar