söndag 19 maj 2013

Will you marry me?


Jag bara älskar den här gamla bilden! Fotot som finns i läroboken från det skolnostalgiskt klingande LiberLäromedel. "Seder & Bruk om våren" gavs ut samma år som jag började i ettan.

Visst ser hon helt förbi ut - bruden - men han då? Haha, han verkar ha förlorat all livsgnista under själva giftemålsprocessen. Man får ju hoppas att det var en väldigt temporär apati som han hade drabbats av, med tanke på vad som komma skulle menar jag; Bröllopsnatten!


Tyckte det kändes som en lämplig dag, just idag, för lite dagen-efter-, eller ska vi säga kvällen-efter-bilder. Det vilar en slags skön pusta-ut-känsla över hela den här post-Eurovisionsdagen. Även om jag verkligen hade unnat vår söta, smått filosofiska, stjärnögda Robin att komma mycket högre upp i resultatlistan.

"Bröllopet är över. Ett trött brudpar bredvid de fina presenterna."
 
Fast det var kanske inte så konstigt att de blev trötta, på den tiden kunde ju ett bröllop hålla på i flera dagar. Kanske en hel pingsthelg. I dagarna de tre.



:)
/helena, som egentligen är alldeles för trött idag för att... ja, det mesta.




ps

Nä, det var inte det här året som jag började i skolan - bara nästan. :) Men jag kan tänka mig att även jag hade en lite allvarligare rynka mellan de 7-åriga små ögonbrynen, den där högtidliga dagen 1977.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar