söndag 26 maj 2013

Vem är väl som hon?


Kanske går man upp tidigt (eller stapplar...), till ett kök som knappt har vaknat än. Kanske tittar man ut genom fönstret. Ser växtligheten, den som bankar på ibland när det blåser. Den som ger grönskugga hela långa dagen nu.


Kanske plockar man fram de små söta faten. De danska små faten med söta små fåglar på. De som man fyndade strax innan påsk för en femma styck. Inte för att de brukar vara så mycket dyrare i vanliga fall, men ändå. De som det står B&G på. Och Mors Dag.

Ja, kanske plockar man fram dem, tänker att man ska lägga något gott på dem - kanske marmelad - men så ångrar man sig i sista stund, på grund av att motiven är alldeles för söta för att skymmas. Av något. Även om en smörgås kanske skulle passa bra. En smörGÅS alltså.

 
Kanske plockar man fram de engelska tekopparna. De lagom färgglada kopparna. De två som såg lite ensamma ut, bland allt det blandade porslinet i lådan som man ropade in en gång. De som det står Friendly Village på och The Well.
 
Kanske önskar man att det var en önskebrunn, så att hon skulle kunna få allt hon behöver och vill ha. Inte bara idag. 
 
Kanske sätter man fram en vas med svagt doftande blommor. I en stark kulör. Kanske gör man tvärtom.
 
 
Kanske tänder man ett ljus för alla mammor därute. Ett ljus för dem som bara bor ett telefonsamtal bort. Och ett ljus för dem som bor mycket längre bort, men känns nära ändå.
 
Kanske skrattar man lite åt att hon har varit så där liten och söt och sprallig en gång. Och kanske ler man lite när man tänker på att hon förstås fortfarande är söt. Kanske blundar man en sekund och önskar att hon snart får bli lite spralligare igen.
 
Kanske konstaterar man - efter att ha letat en alldeles för lång stund att; - Aha, där i diskstället ligger den kvar, den rosa vasen man så gärna ville vårduka med. Den med fåglarna. Attans. Kanske tänker man sedan att; - Äsch, det får väl bli en annan gång då.
 
 
Kanske kommer man på, först på kvällen, att man inte haft den minsta tanke på vad det har varit för speciellt med just den här dagen. Just den här söndagen när maj precis har börjat göra sig redo för att sjunga sin sista vers.
 
 
 :)
/helena
 
 
 
ps Svar: Ingen i hela världen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar