fredag 3 maj 2013

Att se, eller inte se, filmer?


Igår kväll, när vi kom hem, började vi titta på den prisbelönta rumänska filmen som visades på TV. En film om en man som bor ensam med sina tre katter. Hur man nu kan vara ensam när man har tre katter?!

En film vars titel inte lämnar mycket hopp över, om man säger så; "Herr Lazarescus död". Men den ska vara bra, så jag vill väldigt gärna se den. Redan några få minuter in i handlingen ringer Herr L till ambulansen och när han därefter spyr upp de tabletter han just svalt för att försöka lugna sin upprörda mage - då gav vi upp.

Vi insåg att vi ville ha ett annat sällskap, till kvällskaffet. Så då satte vi i den nyloppade "Letters to Juliet" i DVD:n. Romantik för en tjuga, kan det vara något? Nej, det var det inte. Synd på en så pass lovande intrig;

"... Sophie är på semester med sin italienska pojkvän i Verona - Romeo och Julias hemstad - när hon hittar ett dammigt kärleksbrev skrivet för 50 år sedan! Besatt av tanken på denna ultimata love-story beger hon sig ut på ett riktigt äventyr för att återförena paret och rädda kärleken från det förflutna - och kanske även upptäcka framtidens? ..."
 
Visst låter det lite bra ändå? Cheesy, men bra. Fast pojkvännen var förstås inte någon riktig italienare och jag tycker det är lite synd att inte ens nämna att Sophie faktiskt inte bara var "besatt" av den gamla kärlekshistorien, utan att hon också såg den som en spännande berättelse att återge, i sin jakt på drömmen att bli en fullfjädrad - och publicerad - skribent.

Men men, det var ingen bra film. Trots att still-going-very!-strong-Vanessa Redgrave var med. Och trots att jag verkligen kan det italienska ordet mangiare nu. (Tror ni mig inte kan ni ju alltid kolla på Wikizionario...)



Lite småsöt som tidsfördriv, är den på sin höjd. Så se den inte. Läs en bok i stället. Säger hon som redan har sett tre filmer denna veckan. Och snart ska ge Herr Lazarescu - och hans katter - en andra chans.

:)
/helena



ps Såg ni den belgiska filmen "Les Barons" förresten? Den gick, också, på TV för ett tag sedan. Den var bra. Riktigt bra. Och rolig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar