måndag 11 mars 2013

Riddaren av Tejprull(i)en


Måndagar.
Dessa dagar - alldeles för seriösa för sitt eget bästa.
Det är som att de tar sig på lite för stort allvar.
Som att de tänker att de måste göra det, bara för att de kommer först.
Som en slags veckodagarnas storasyster, som vill styra och ställa, rättning i ledet, stå i kö, i raka rader och allt annat sådant där gammeldagsigt och förlegat.
Man vill bara be dagen, med det stora och seriösa M:et, att tagga ner lite.
Softa.
Chilla.
- Don't panic, som Douglas Adams säkert skulle ha sagt.
Släpp ut håret.
Let it all hang down, liksom.
Skit i om det är lite för efterhelgentovigt.
Låt det bara vara - måndag.
 
 
Allt har en baksida. I det här specifika fallet - en allvarligt kul liten baksidestext.


Minns ni att jag sa, för ett tag sedan, att jag behövde en riddare? Jodå. Nu har jag räddat honom. Riddaren av Tejprullien. Gissar att hans vidare liv och vedertejpmödor kommer att bli något lättsammare, på vårat skrivbord här hemma, än det någonsin var på Församlingssekretariatet. Eller vad tror ni?

Tittar ni noggrant så ser ni att det står Scotch Magic Tape på den här lilla svarta armen som man fäller ut för att ladda i en ny rulle. Helt magiskt - att den låg kvar på den lilla kyrkliga garageloppisen. Tio kronor för lite västtysk nostalgisk tejpmagi. För det står West Germany på den. Vilket bevisar att den har alldeles lagom många år på nacken. Min alldeles egen riddare! Med rustning och lans och... tejp.


:)
/helena



ps Visste ni att Bodil har 32! inlägg i kategorin "Familjen Tejp"? Bodil, bara Bodil kan komma på något sådant. Undrar om hon fick familjen-tejp-idén på en måndag? Hoppas det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar