tisdag 5 mars 2013

Jag rullar!


Vad kan det här vara för fin vintage-bil då? Någon som vet?


Men den här känner ni väl i alla fall igen? Inte?

 
Okej då, vi går lite närmre inpå. Då ser ni nog. Om inte annat att föraren har glasögon och lite längre hår. Är det en kvinna måntro? Lägg gärna märke till hur strålkastarna sitter - en lustig detalj. Får fråga pappa om det var så på den han hade också. Eller de, för han hade nog ett par stycken efter varandra, tror jag. Då, när det begav sig.


Voulez Vous - Aha! Vill jag börja nynna nu. För visst är det Volvo's, som vi snackar om här.


Men jag tror att vi backar en bit. Ändå bak till åren 1926-27, när Volvos första modell "ÖV 4" - Öppen Vagn 4 cylindrar - introducerades. Volvos första bilmodell, som senare fick smeknamnet Jakob. Om ni är intresserade av varför den kom att kallas så, då får ni läsa vidare om det här! För nu rullar det här inlägget vidare...


...mot moderna tider. Fyrkantigare tider. Och mot Dovers bruna?! klippor. För visst är det lite lustigt att denna bokmärkesbil är tillverkad i England och att naturen i bakgrunden känns totalt osvensk. Men det är kanske Rocky Mountains vi ser? I Volvons nya hemland?


Det roligste av allt vad det gäller saker i bilarnas periferi är nog ändå slottet! Om ni tar på er era bästa förstoringsglas så ser ni nog detta kråkslott som den gula "sossecontainern" verkar ha kosan inställd mot. (ung. övers. för er som inte ens var födda på 80-talet - som den gamla gula Volvon verkar vara på väg till)


Vi avslutar väl med stil! Med en cab. En cab? Jo, en Cabriolet byggd på 655-chassi, enligt texten i hörnet i alla fall. Inte för att jag har en aning om vad ett 655-chassi är för något egentligen, men vad gör det. Det är ju en fin bil!



På tal om läckra gamla vintage-bilar, ni glömmer väl inte att titta på "Celebrity Antiques Road Trip" på tv8 ikväll? Såg ni förresten Bondbrudarna i förra avsnittet? Bl.a. svenska Britt Ekland som susade fram på den engelska landsbygden, i ett gammalt vrålåk. ("Två antika tjejer på jakt efter antika grejjer", höll jag på att skriva...) Och icke att förglömma - alla pengarna som de tjänar in i programmen går till välgörenhet. Bra där.

:)
/helena




ps Detta var alltså svaret på frågan vad jag köpte på Ekelunds Vävkammare som jag berättade lite om igår. Två ark med bokmärken. Vad det andra arket har för motiv? Det får ni vänta en sisådär 293-294 dagar på att få veta. Eller låt oss säga 290, en jämn och fin summa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar