tisdag 26 mars 2013

I köket hos mig & Monet


Morgonljuset når snart ända in i den mörkaste köksvrån. Det är något särskilt med morgonljuset ändå, det måste jag medge så kvällsmänniska jag är. Tänker bäst och jobbar bäst gör jag på den senare delen av dagen och så har det alltid varit. Det var mer än en gång som jag satt med latinläxan eller tyskaglosorna vid ett, två på natten. Redan då alltså.

Tro nu inte att jag är otrogen mot mitt favoritljus, det är fortfarande den mer loja eftermiddagssolens strålar som förför mig. Det släpiga, mättade, nästan lite lata ljuset. Guldgult kryper det runt väggarna ända fram på sommarnattens småtimmar ibland. And I love it!

Men idag får ni lite morgonbilder ifrån vårt kök. Anno igår, eller om det var i förrgår. Nyss var det i alla fall. Och jag fnissar alltid lite tyst för mig själv när jag påminns om att vår nu ganska till åren komna fläkt heter - taa-daaa - Futurum. Visst är det lite kul?

I den lokala tidningen läser jag om någon lokal auktionsförrättare som tipsar om hur man skall tänka runt sina gamla saker som ligger och skräpar i förråd och garderober. Vad ska man sälja? Vad är lönt att spara? Vad är lika bra att slänga direkt?

Jag slänger ett öga på tavlan som jag nyss satte upp på köksväggen, när jag läser att målningar av lokala konstnärer är något han - experten - tror kommer stiga i värde i framtiden. Inte för att det är därför som jag köper en del lokala konstnärers verk, utan för att de ofta är mycket prisvärda. Tror inte att tavlan ovan kostade mycket mer än tvåhundra kronor. På IRL-auktion. Dessutom skulle jag aldrig, aldrig köpa något som jag inte älskar att vila ögonen på.

Uno Bornemark heter konstnären som har gjort den fina växthusbilden. Jag älskar de starka blåa och röda nyanserna! Lovar att visa er den mer i närbild senare. Detaljer, ni vet. Det går jag i gång på, varje gång.



:)
/helena




ps Om ni tycker att köksfotona ovan är förfärligt blå-gula så behöver det ju inte bero på att jag är så helylligt svensk, det kan lika gärna bero på att jag är så världsvant kontinental (he-he) - Monet hade ju blå-gul inredning i sitt matrum (eller om det var Matisse?), så varför skulle inte jag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar