måndag 11 mars 2013

En tiger som inte tiger


Och jag som inte har ätit Djungelvrål på flera månader, så sitter vi där och smaskar, med den där söta salta apan på påsen framför oss, samtidigt som Yann Martel pratar om att det i hans nästa berättelse förekommer en åsna och en - vrålapa. En vrålapa måste det väl vara utanpå påsen med det saltaste godiset i stan också, funderar jag.

Ang Lee's "Life of Pi" var nog den enda film som Oscarsgalan lyckades få mig ännu nyfiknare - och ännu mer sugen - på att se än vad jag redan var innan. Så visst var det en rolig överraskning att se författaren bakom boken bakom filmen, så att säga, i ett något kylslaget, men intressant inslag i säsongsstartande Babel.

Eller ska jag läsa boken bakom filmen först kanske? Hm. Svår fråga. Förmodligen kommer vi hinna se filmen flera gånger om innan jag har bestämt mig. Hm.

Och på tal om överraskning och Babel,  jag hade ingen aning om att det var dags för den bokstavligen bokstinna söndagsritualen att köra igång igen redan nu?! Tala om my kind of överraskning!

Är det för att man har blivit så trailerbortskämd hos de mer kommersiella kanalerna tros? Jag menar i många andra kanaler går det ju nästan inte att missa det faktum att en ny serie, eller säsong, är på G. I alla fall inte om man tillhör den del av jordens befolkning som har zappfingret redo på avtryckaren minst en gång per tv-kväll.



:)
/helena



ps Hade tänkt att låta er stifta lite närmare bekantskap med några som jag umgåtts en del med i helgen. En del fyrkantiga typer, skulle man kunna säga. Men det får bli en annan gång, för det kom en del emellan. Som Babel. Ett Babel vars tittarfråga - också - handlade om djur. Bara en sådan sak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar