fredag 22 mars 2013

Dagen, timman & den heliga balansen


Medan de goda dagarna, timmarna och intentionerna står som spön i backen, så försöker jag hitta balansen. (Även bokstavligt talat med ett ömmande knä...)


Den eviga balansen mellan det som bör göras, det som måste göras, det som inte finns någon återvändo ifrån och det som är roligt och fullkomligt omöjligt att låta bli att göra. Ibland går det bra.


Ibland önskar jag att det fanns en enkel och lättfattlig instruktionsbok till alltsammans. Ja, ni vet till - livet. Ibland tänker jag på allt som jag faktiskt är bra på. Det är ju en del. En hel del faktiskt.


Även om att tvätta och att vara så där riktigt tålamodigt pysslig nog aldrig kommer tillhöra den kategorin riktigt. Den som jag är riktigt bra på alltså. Men jag försöker. Och övar. Och övar.


- En dag kommer jag att bli proffs på att dosera precis lagom mängd tvättmedel, tänker jag. Fast jag vet att allt inte hänger på mig. En del hänger på vädret. Och maskinen. Och PH-värden. Men en del hänger på mig, så jag övar vidare. Och lovar att fortsätta använda den gemensamma tvättstugan - i den heliga miljövänlighetens namn. För att vattnet ska räcka ett tag till. Till oss alla.


Ja, jag lovar och svär att inte sätta minsta finger i närheten av mangeln! Ostruket är bäst, som man brukar säga.



Mest av allt lovar jag att aldrig sluta älska att handla second hand. För din skull och miljöns! Men mest för min.
:)
/helena





ps Idag är det World Water Day. Imorgon är det Earth Hour. Och snart är det påsk! Men det visste ni säkert redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar