fredag 21 december 2012

Endast nallen är vaken


Ville mest bara titta in och säga hejsan. Och tala om att jag överlevde kvällens lilla julhandling. Ni kommer aldrig att tro mig när jag, om jag, berättar om mina fynd! First handfynd! Jodå minsann, men just nu är det bäst att hålla dem hemliga ett tag.

Sedan så vill jag förstås önska alla barn ett riktigt skönt jullov! Hoppas att ni får sova precis så här skönt som Stig Lindbergs lille jultallriksgosse ser ut att göra. Att ni får måånga lååånga sovmorgnar nu en tid framöver.

Annars var det förresten katten som vann adventstallrikkampen. Om ni kommer ihåg den? Men jag tänkte kanske att ängeln kunde få göra ett litet inhopp i nyår eller så.

Några av alla jultallrikar som fått hoppa ner från någon av 1900-talets alla tallriksrika väggar har - via second handvärlden - hoppat ända in i våra skåp. Som ni säkert redan vet. Några ska snart få äran att tjänstgöra som prinskorvsunderhållare eller kanske som köttbullsgolv ibland. Några andra får säkert hålla sillen sällskap en stund.

Men en del är alldeles för fina för att någon av de två i paret Stick & Skär - a.k.a gaffel & kniv - ska få komma ens i närheten av dem. Dit hör definitivt Stig Lindbergs blåvita och mycket charmiga Gustavsbergsjultallrikar. Fem stycken är de i denna serien, som gavs ut mellan 1981 och 1985. Ibland kan de bli mycket dyra har jag förstått. Jag betalade 40 kronor för mina fem. Bara på auktion kids, bara på auktion. IRL-auktion såklart!


:)
/helena


ps Stig Lindberg visar verkligen prov på sin känsla för detaljer här. Även om mina foton är lite för kraftigt beskurna för att ni ska kunna se så mycket. Men de välknutna rosetterna på örngotten kan ni åtminstone beundra. Och tänk att ha någon som ligger och studerar en så där kärleksfullt när man sover (och då menar jag inte tomten). Det borde alla ha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar