fredag 23 november 2012

Rumplamprum


En trött bloggerska tittar in med lite uppiggande, upplysande bilder! För vem - i alla fall som är ihop med en musiker - skulle inte vilja ha en gitarrlampa?! att lysa upp i mörkrets mörkaste tid?


Eller en sådan här abstrakt? glasskulpturlampa kanske.


Abstrakt och abstrakt - så abstrakt verkar just den här kanske inte vara ända, förlåt jag menar, ändå.


Jag vet egentligen inte säkert vem som har gjort skulpturlamporna, men i det - för just den där kvällen, stängda gallerifönstret låg det i alla fall en broschyr, som det står Alf Ekberg på. En konstnär som bl a jobbar med glas och is.


Hade jag haft en kappsäck full med pengar att lägga på presenter, så hade jag nog sett till så att mannen kunnat lysa upp sitt musicerande hörn av tillvaron nu, eller åtminstone i slutet av december...


Men vad säger ni? Ska vi inte avsluta den här bildserien med att bestämma oss för att alla borde ha en sådan här, eh, ryggslutsskulpturlampa hemma?




Om jag inte hade varit så veckoslutsslut så hade jag gärna velat gå på vernissage idag. Sven-Erik Johansson (född i Borås 1925) heter konstnären som galleriet ställer ut, just nu. Men det är ju en dag imorgon också. Hoppas jag.

"... Hans värld är full av sällsamma drömmar, befolkad av väsen på gränsen mellan människa och djur. Hans bilder vibrerar av känslostämmningar, dramatik, häftighet, förvåning, glädje, avsky. Tekniskt är han en virtous och varje bild är ett livfullt, burleskt och skakande skådespel. ..."
 
Citatet är hämtat ur vernissageinbjudan som damp ner i brevlådan häromdagen. En spännande, surrealistinspirerad konstnär som jag ofta ser representerad på dödsbo-(usch, det där ordet igen)auktionerna som jag ibland besöker. Även om han inte riktigt representerar "min konstsmak" eller min platta loppisplånboks storlek heller för den delen, så skulle jag gärna gå och uppleva de trettiotal originalverk "... och en mängd grafiska blad ..." som finns utställda och till försäljning. På Galleri Karlenström - här i min lilla stad - t.o.m. den 4:e dec. Och jag skulle gärna göra lite mer reklam för galleriet som jag ofta tjuvkikar in igenom fönstren på. På min väg mellan punkt B och punkt A. Synd bara att de inte verkar uppdatera sin vernissagehemsida så ofta... I alla fall inte när jag skrev det här.


:)
/helena


ps Jo, så var det ju det här med rubriken då. Det var - så klart - mannen som sa. Och konstaterade; -Om det där är en rumplampa, då måste väl den här lokalen vara ett rumplamprum i så fall? Och försök gärna att säga det ordet tre gånger i rad - fort! I rest my case - som de brukar säga.

3 kommentarer:

  1. Jag diggar verkligen gitarr lampan, min man lirar ocksa gitarr sa han skulle tycka att den var cool :)

    SvaraRadera
  2. rumplamprum x 3 + fort = omojligt (for mig i alla fall)

    SvaraRadera
  3. Frocktasia: Ha-ha, kul att du prövade i alla fall. En riktig tungvrickare. Eller en logopeds hetaste dröm, kanske?!? När jag försöker slutar det bara med lumpramplum...

    Men gitarren är verkligen to-die-for, som du säger.

    :)
    /helena

    SvaraRadera