torsdag 15 november 2012

Liten Karin och hennes något hypnotiske vän


När jag slängde en, något dammjagande, blick mot köksfönstret tidigare idag, så kom jag att tänka på att jag nog aldrig har presenterat er för Karin. Karin med sin oskuldsfulla blåvita blomstercharm. En charm som har hållit sig intakt i mer än 70 år. Om jag inte har tolkat stämpeln helt fel. Och det tror jag inte att jag har. (Här! kan ni kika på fler Gefle-stämplar, om ni vill.) Även om åren har adderat diverse patina. Och vem kan egentligen undgå att få en något mer krackelerad finish, med åren? (det skulle väl i så fall vara Carl Bildt?! Knappt en rynka - hur gör karln?!) Men hel och ren är hon, i alla fall, Karin! Så låt mig presentera er ordentligt för varandra - varsågoda att njuta av en blåvit stund tillsammans med Karin och mig.


Vem den något synförvillande blåvita vännen är? Det vet jag faktiskt inte. "Något modernt skräp" kanske, ja, förmodligen. Men väldigt snyggt skräp! Jag fann den i en auktionsfyndlåda. Den har några svårtydda tecken undertill. Hm. Kanske har jag t o m  fotat dem upp- och ner? Min kinesiska är ju så dålig. - Do you speak mandarin, frågade jag. Men fatet svarade inte. Så kanske kommer det någonannanstans ifrån.



De är så fina ihop, tycker jag - de blåvita tu. De borde gifta sig med varandra. Trots åldersskillnaden!
:)
/helena



ps Hade egentligen tänkt att visa er lite bilder inspirerade av FABRIKEN's torsdagsteman. Men det får bli en annan dag. När jag hade surfat runt där, inne bland alla inspiratörerna, så var tiden liden. Suck. Men en ganska surfnöjd och surfglad sådan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar