lördag 10 november 2012

Engelskt framför soffan


Lite lagom bitska brittiska repliker. Långa frasiga klänningar med tillhörande lika långa rasslande halsband. Sköna rödsammetstyngda sekelskiftesmiljöer med dekorativa gröna palmer välplacerade i alla väldammade hörn. Guldornamenterade bokryggar i överfulla mörka bibliotekshyllor. Och ovanpå hela den ljuvliga anrättningen finner vi den kanske klassiskaste av alla engelska TV-seriekryddor, The stiff upper lip! Den där stela läppen som vi, här hemma, inte kan låta bli att dra på våra smilband åt. :)


Om ni inte heller kan få nog av alla klirrande tekoppar där borta på Downton Abbey så klicka på godsnamnet ifråga så för ni följa med DN:s reporter när hen för ett tag sedan gjorde ett hembesök bakom den välputsade fasaden.

Jag för min del - sitter här och trasslar in mig, längre och längre in i sökmotorernas allra mest välspunna nät. Tänk vad lätt det är att fastna här inne. Särskilt när man är på jakt efter uppgifter om ett par second hand-fynd (fynd och fynd förresten, det kan nog diskuteras)

På jakt efter lite information om ett par roliga saker som jag hittade idag. Och igår. Dessutom har jag hjälpt mannen att leta reda på lite föremålsfakta också - inte för att han behöver någon hjälp att navigera sig runt tangentbordets rektangulära fingerfärdighetsövningar egentligen - utan bara för att det råkade vara jag som ockuperade den bästa surfplatsen för tillfället. Han, mannen, fann ett par tillskott till sin redan ganska digra pinsamling idag. Några riktigt roliga fynd gjorde han, minsann.


Och jag då? Vad hittade jag för skoj på Emmaus och Myrorna? Hi, hi, jag kan inte låta bli att le lite när jag blickar bort mot den ena 'grejen'. Mannen undrade, förstås, vad jag skulle ha den till, hm, jag vet inte riktigt. Sa jag.


Nu ska jag strax byta skärm. Och slänga in en skiva i DVD-spelaren. För nu börjar det bli dags för some serious english soffhäng, även för mig. Oss. Som en klase precis lagom vinröda och mogna vindruvor vill jag soffhänga. Soffhänge mig!
:)
/helena



ps Vill ni ha en ledtråd? Om 'grejen'? Okej då. Alfons pappa har en sådan. Men min är inte lika rykande het, om man säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar