fredag 16 november 2012

En skärva att spara till våren


Minns ni förra fredagen, när jag drömde om att att åka till Stockholm, och gå på Nobelfesten? Ha, ha, nä, jag skojar så klart med er! Jag drömde om att gå på utställningar. Det var, är, bland annat Helene Schjerfbecks konst som jag skulle vilja gå i, frivillig, närkamp med. Skärskåda varenda penseldrag i de 180 verken som ställs ut, just precis nu, på Waldermarsudde.

Det är 150 år sedan i år, som hon föddes - Schjerfbeck. Därav den extra uppmärksamheten. Även om hennes konst har uppmärksammats mer och mer de senaste åren. Hennes verk säljs numera ofta med ett stoooooort antal nollor i slutet av summan. Om vi säger så.

Gissa om jag blev sprudlande glad när jag läste någonstans (det var nog när jag stod inne på ICA och smygbläddrade lite i ANTIKVÄRLDEN) att utställningen kommer flytta hit, till Sveriges framsida, till våren! Jippie!

Under våren och sommaren 2013 ska man kunna njuta av, denna blyga - men i konsten så utblommande - viol. På Göteborgs Konstmuseum, med start den 16 mars. Vad tror ni om att önska sig ett konstfullt besök som en lite, lite försenad vårfödelsedagspresent? Jo, så får det bli!

Men innan dess kan vi, som kanske inte får möjlighet att ta oss till underbara Waldemarsudde den närmaste tiden, lyssna på ett kulturradioinslag från utställningen där, här!



Och ikväll, kan vi bänka oss framför TV:n och titta på ett Kspecial om den unga Schjerfbeck.
Om det nu skulle vara så att någon någonstans skulle ha nååågot annat spännande att göra en fredagskväll, så kan jag lugna er med att reprisernas antal går i pluralis. Sedan finns den säkert på SvtPlay också.

:)
/helena


ps  Om ni vill se den obeskurna versionen av Silvia (och hennes närmaste manliga sällskap...) - så hittar ni det här! Och att vissa dagar är Vincentdagar, det visste ni kanske redan? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar