måndag 15 oktober 2012

Upppallrad - en historia på tre ben (och p:n!)


För ett tag sedan hittade jag den här pallen på loppis. För en tjuga! Det är en sådan där sak som går att snurra upp, och ner. Tror jag, för precis när jag knattrar in det här inser jag att den nog aldrig har testats ordentligt, själva snurrfunktionen. First thing med andra ord, efter att strömmen har gått ur detta petigt p:fulla inlägg, vill säga.

Förr använde man väl dem ofta som orgelpallar. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha min till. Kanske som ett litet avlastningsbord? Eller så kanske jag rentav skulle ta och använda den som - pall.

Den är fin som den är, med sin påtagliga patina. Målarfläckar på sitsen och fuktfläckar runt "fötterna". Den har levt ett liv innan den flyttade in till oss. Ett påfrestande liv. Men ett påfrestande liv som har förvandlat en standard-träpall till en pangpall! Tycker jag. Så kanske behåller jag den precis som den är.

Eller så gör jag som Anna har gjort med sina soffben. För mest av allt älskar jag ju färg! Frågan är bara vilken färg jag skulle välja. En stark och klatschig accent, tror jag, för bästa kontrasteffekt. Eller?

Jodå, jag vet hur uppallrad stavas. Men hur kul är det på en skala?

:)
/helena


ps För ni har väl inte missat att kika in bakom den så populära dörr nummer 16? Där bor Anna Dorfman och hennes två hundar. Och man. Jag kan inte låta bli att kliva in genom 'Door Sixteen' lite då och då. Jag trivs där. Fast att Annas värld är mycket svart/vitare än min. Dörren jag snackar om finns i USA, en bit utanför New York, i Newburgh där de renoverar ett hus. De har dessutom en liten 'lya' precis i närheten av The Manhattan Bridge. Suck, avundsjukan är en sådan svår feber att bli av med, Ipren hjälper liksom inte här...

En hel del svenskt och skandinaviskt döljer sig också mellan raderna. För Anna har svenskt påbrå. Och så är hon en duktig grafisk designer. Jag bara älskar det här Frida Kahlo-omslaget! Om ni har tid att stanna bakom 'Door 16' en lite längre stund, så tycker jag att ni ska läsa om Annas förhållande till resande. Eller inte. Inte resande alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar