fredag 17 augusti 2012

Scoiattolo & Farfalle - heter inte filmen



Antingen klär jag på mig, och då tar det en timme
eller så klär jag av mig på ett ögonblick.
Valet är ditt.

Ha, ha, de underbara orden kommer ur en italiensk film, om jag inte helt och hållet är ute och seglar bland mina många citatlappar. Hursomhelst har det blivit en hel del italienskt i sommar, på vår lilla tjocka rektangulära filmduk. A.k.a. tjock-tv:n. Bl.a. annat den här filmen då. Ett lite skojigare filmalternativ inför helgen än det jag nämnde i nattens svammel... Men inte bättre, absolut inte. Men var film har sin plats och den här landar definitivt bättre i helgmyssoffan.

Alltså; 'Tre lektioner i kärlek' handlar, inte helt otippat, om tre kärleksrelationer. I tre olika ålderskategorier. Även om jag aldrig tyckte att mannen i del 2 såg speciellt yngre ut än Robert De Niro, som är med i del 3?! Den första delen tyckte jag var lite knepig. Kanske hade jag inte kommit in i det burleska, lite svulstigt italienska sättet att berätta på, eller så var den delen helt enkelt sämst, enligt mig.

Jag tyckte i alla fall om filmen, som helhet. Som en bagatell. En ganska rolig bagatell. Till skillnad från den här recensenten i Sydsvenskan. Ha, ha. Smaken är, som vanligt, som baken. Som tur är.

Se den om du har lust, eller låt bli. Men inredningen i film-Robban De Niros italienska topplägenhet var värt tittbesväret bara den, tyckte jag. Men det kanske säger mer om mig än filmen?


Nu sport. Igen.
:)
/helena



ps Glömde visst det viktigaste -  att jag vill önska er alla en skön helgstart! Förresten, på IMDB, fick denna lilla lättsamma kärlekstriangel 5.8 av 10 i betyg. Så vet ni det också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar