fredag 25 maj 2012

Full a(u)ktion!


En mus ... ( - Åååå, så mjuk den ser ut! utbrast kulturtanterna i kör under den guidade visningen) Jag var mest stum av beundran ...


... och ett foster. En liten mus och en massa människor finns det att beskåda på Lena Svedbergs bilder. Här i vår lilla stad visas en utställning under hela sommaren. Med denna nästan lite mytomspunna kvinnliga konstnärs bilder. Hon föddes i Afrika på fyrtiotalet, gick som ung vuxen på Kungliga Konstakademin. Guiden berättade att hon hann vara en väldigt produktiv konstnär, trots sin korta tid på jorden. Läs gärna mer på Wiki.


Jodå, i onsdags tog bilen, lite på nåder, med oss ut på en s.k. på-landet-auktion. Bilen skramlar. ?!. I vissa lägen, när man har fönstret nervevat, låter den lite som en gammaldags skolklocka som ringer ut. Eller ringer in det annalkande sommarlovet kanske. Det efterlängtade. Kanske allra mest av lärarna? Om man läser alla larmrapporter om vantrivsel och stress alltså. Men det gör man ju inte. Man åker på auktion istället. Och köper sig en... Kan ni gissa? Man köper sig en, *trumvirvel*; adventsljusstake! Jajamen. Värmen fick mig tydligen att längta ändå till jul. En Gabrielstake, en sådan där med en skål i mitten. För valfritt innehåll, gärna nötter. Grön och skön står den här framför mig på skrivbordet. Den väntar på 'stearinbortskrubbningen' del II - Uppföljaren. Hörde ni filmspeakerrösten där?


Idag, eller rättare sagt igår, åkte vi skyttel-skrammel-trafik mellan, redan nämnda konstutställning, och välgörenhetsloppisen. Den som bara är öppen varannan torsdagseftermiddag, så den ville jag inte missa. Där hittade jag en annan sak på G. G som i Gefle. Och en hel massa bilder. Men det tar vi en annan gång.


Annars är väl dagens stora tiotusenkronorsfråga den här: Hur kommer det sig att de coola metalliska verken av Alyzon Shotz som vi tjuvkikade på innan vi gick ut ifrån konstmuséet (den har tydligen vernissage imorgon, nej idag blir det ju nu) och takprydnaderna på ett visst hamburgervattenställe, där vi släckte den värsta hungern mellan våra olika viktiga mål, ser nästan exakt likadana ut? Någon? Nä, jag vet inte.


Mina vänner, vi hörs.
:)
/helena




ps - Hörde jag någon undra över priset? Priset på en ståtlig adventsstake, med lite ålder, inköpt på auktion i majmånad. En tjuga. En Selma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar