måndag 26 mars 2012

På Rad


I helgen köpte jag mig en ny cykel...


...med tillhörande läcker man! En cyklande man i rosa jacka/kavaj. Och däcken ser också lite pastelliga ut. Kul för oss som har lärt oss att pink is the shit. Särskilt roligt för alla oss, hm, som har fattat att skärt ä värt besvär't, först nu på lite vuxnare da'r.

"Kort efter första världskriget blev allmänhetens uppmärksamhet riktad mot en helt annorlunda typ av cykel.

Det var en cykel med ett litet framhjul, ett vanligt bakhjul, en sadel med ryggstöd och den drevs med ett par hävstänger. Det var "J-cykeln", ytterligare ett försök att eliminera pedalerna och kedjan på våra moderna cyklar.

Maskinen var inte så dårlig i kuperad terräng. Åkaren satt eller snarare låg naera marken och genom att pressa nedåt med benen kunde han bruka mer kraft med hjälp av ryggstödet på sadeln. En kabel kopplad till hävstängerna som löpte över två runda skivor på bakhjulet startade cykeln.

Den gick inte tungt men enbart dess utseende var tillräckligt för att döma den till ett kort liv."

Allt det här står på baksidan av min "nya" cykel, läs gärna igenom allt om ni är Big Bikers. När ni kommer till sista meningen, citerad direkt från baksidan av minnestallriken från DBS 1983 - tillverkad av FIGGJO Norway, kan ni liksom jag konstatera att det måste vara fel!? Vaddå? Utseendet är ju urläckert på denna 1920-talsmodell, som en slags cyklarnas Harley D, eller hur?

Och med en man i 'äppelknyckarbyxor' i den stadiga sadeln, är vårens första tvåhjulingstur räddad!



God tur.
:)
/helena




ps För er cykelnördar hittade jag en sida här! - svensk/tysk cykelordlista?!? Ja, 'rad' måste väl vara samma ord som Fahrrad. Eller? Nippel, vet ni vad det är? Inte jag heller. Men vet ni vad det heter på tyska då? Nippel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar