fredag 30 mars 2012

Instant påskris


Man tar en bambupinne och ett riktigt fint ägg.


Sedan hämtar man en valfri vas. Gärna stadig. Och snygg!


Vi repeterar; stadig vas, superläckert glasägg - gärna nyinköpt på favoritloppisen. Och en bambupinne.


Men inte vilken bambupinne som helst. Det måste vara en som verkligen talar till dig. Säger Hej!


Och Voilà! Påskriset är klart. Tänk att det finns de som inte tycker att jag är speciellt händig. *slår ut med händerna i en lite uppgiven gest*  Va?



Hade tänkt att ge er ett filmtips eller två idag, men så hann jag in en sväng på välgörenhetsloppisen igår, fast att jag inte trodde att jag skulle få möjlighet. Där hittade jag, i vanlig ordning, ett par små ting jag inte visste att jag behövde... Som ägget. Vasen och den artiga bambupinnen/skohornet är second hand-inköp av ett par, olika, äldre årgångar. Ni har säkert sett dem skymta förbi förut.

Sedan när jag var ute med soporna i morse så såg jag att det var så många grannfönster som hade påskpynt på display - redan. Så då blev filmtipsen nedputtade ifrån inläggstoppens förstaplats. Nu är jag inte ens säker på att de ligger på andra - för jag hann ta ett par fyndfoton till. I morse.



Stay tuned...
:)
/helena




ps Vet inte om det är så lönt att länka till den lokala loppisen egentligen, för ni är kanske inte så många som bor här i krokarna? Men jag gör det ändå, för er som vill göra utflykt och för att jag är så snäll. Den tolfte april, en stund på eftermiddagen/tidiga kvällen, har de loppis nästa gång - enligt den trevliga kvinnan i kassan. Rör bara inte den där keramiktavlan med de fina fåglarna på! Jag glömde den i går - så nu måste jag dit och hämta den om ett par veckor. Glömde och måste, var det ja.

2 kommentarer:

  1. Urtjusig vas! Men jag tyckte handen blev läskig på pinnen. I närbild bar den fin. Skulle vilja hoppa över riset (jag menar strunta i det) men då blir nog barnen ledsan. Fast vi ska inte vara hemma i påsk så måste de nog få pynta ett. :-)

    SvaraRadera
  2. Smultron: Jo, ja, handen är nog lite creepy... Hi, hi lite Halloween-påskris så där. Jag gillar verkligen påsk"pynt", det får gärna vara åt det lite originella hållet (som du ser:), men det kan vara väldigt fint med glada fjädrar i en björkruska också. Klart att 'di små' ska få pynta!! Basta! ;)

    Glad Påsk!, om vi inte hörs innan!
    /helena

    ps Ryggkliaren hälsar så ryyyysligt gott!

    SvaraRadera