lördag 31 mars 2012

Allez Allez Binoche et Blomquist!


- Jag är ju bara en enkel sportkommentator... , sa Roger Blomquist när han "avade" en av sändningarna där borta i Nice. Ha, ha årets pris i falsk blygsamhet borde gå till denne briljante kommentator. Han som verkligen kan förhöja isupplevelsen med sina originella uttalanden. Ibland stora, ibland små, ibland helt utan socker på - om vi säger så... Gillar't! Som det tydligen heter numera. Gillar't!

Fast att TV:n står på så att tändröret glöder så ligger jag ändå hopplöst efter. Jag har inte ens sett finalen från igår kväll ännu, pardansen, så säg inget om ni vet hur det gick! Nu har jag precis konstaterat att Majorov inte blev med i finalen, tänk vad snabbt det går att göra ett litet, litet misstag eller två små då. Finalen som precis blivit färdiginpräglad på skiva. För snarast möjliga ikapptittning. För redan klockan 21 på 24:an ( så tyvärr måste jag i alla fall ha DVD: på då...) är det dags att spana in lite svala chicks igen.
Heja Viktoria!


- Luktar det inte lite rök ändå? undrade jag i mitt stilla sinne när vi dessutom försökte få teven att ställa upp på att visa film en stund. I den andra deveden snurrade nämligen 'Möte i Toscana' just klart. Vi somnade ifrån den både igår kväll och i förrgår kväll... Men jag lovar, det säger inget om den här fina filmen, det är bara talande för mannens & mitt otillgodosedda sömnbehov. Men vi tog igen lite inatt, så nu orkade vi hålla ögonen öppna för slutminuterna i Toscana.

"Redan för tjugo år sedan utforskade Abbas Kiarostami frågor om kopior och original. Filmen Close Up baserades på ett verkligt rättsfall om en person som utgav sig för att vara regissören Mohsen Makhmalbaf ..."  
läs hela SvD-recensionen här!
" "Born originals, how come it to pass that we die copies?" Den iranske mästerregissören Abbas Kiarostamis tycks ha haft den gamle engelske 1700-talspoeten Edward Youngs berömda citat, ..."  
läs hela DN-recensionen här!
Samtidigt som jag kopierar och klistrar in ett par länkar till er så tänker jag på hur ofta en originaltitel är bättre. Så tycker jag verkligen att det är i det här fallet; Copie Conforme - bestyrkt kopia. Det låter lika bra som filmen va' eller är för er som inte har hunnit se den än. För er som, eventuellt, ligger ändå mer efter. Recensionerna ovan är över ett år gamla. Jaja, vi hade tänkt att se den på bio i höstas, men tiden led - då också.

Se den för de vackra tappa-andan-vyernas skull, för de sjungade, snabbtväxlande språkens skull, för konstverken & byggnaderna som passeras skull och Juliette B's underbart behagfulla klännings skull. Men se den framförallt för hennes makalösa skådespeleris skull. Breathtaking -  indeed!



Så med detta något bättre-sent än-aldrig-filmtips säger jag hej!, för nu.
:)
/helena




ps Hm, jo det var en sak till... en liten sak som bara slank ur mig... Mannen kom hem med de raraste blommorna i världen och så säger jag; - Huh, och jag som tycker bättre om tulpaner... Nu lägger jag den lilla dumma meningen åt sidan. Eller varför inte ända ner i diket? Och så slinker ett annat ord, eller två, ur mina försagda läppar; Tack Älskling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar