måndag 27 februari 2012

Live! from the soffa


As we speak, verkligen just precis nu, står Cristopher Plummer på scenen där borta i staden full av änglar. Han mottar välförtjänt en alldeles egen Oscar för bästa manliga biroll. Eller best actor in a supporting role, vilket onekligen låter mycket finare och viktigare än biroll. Bi-roll. Geting-roll. :)

En fördel med att styra en del av sin tid själv är att jag kan sitta här och bevaka den 84:e Academy Awards, mitt i natten, eller tidig morgon som det börjar bli. Och skriva lite samtidigt. När inte Filip & Fredrik avbryter vill säga. En del gillar deras "tjatter", andra inte. Själv tycker jag att deras unika tvillingsjälssamarbeten kan vara otroligt charmiga - ibland. Tillsammans med Oscar tycker jag att de fungerar ganska bra.

Förra året blev jag själaglad när Jum-Jum äntligen fick sin guldgubbe, trots att han inte är direkt lastgammal så har han ju varit med ett tag i branschen, som det heter. Filmen han vann för är väl aningens för boxningsinriktad för att passa som tepåsen i min tekopp, men det är klart att jag ska se den. Har bara inte hunnit än...

I år håller jag tummarna för Dracula! En annan helt makalös aktör. Helt makalös! Jag älskade honom verkligen som blödande Romeo, bland många, många andra rollprestationer.

Ha, ha, Will Ferrell och en annan rolig kille gick just upp på scenen i vita frackar?! och med cymbaler i högsta hugg. Brangelina fick visst lite cymbal-love, så kan det gå när man sitter på första parkett.

Visst unnar jag Mr Plummer att vinna. Men. Men det hade varit roligt att se allas våran Max få gå upp och höja sin egen Oscar till skyn. Eller hur?

Och hur många av årets nominerade filmer har jag då hunnit se? Hm, låt mig räkna på fingrarna, hm, det blir visst lite svårt, så få fingrar har jag inte... Ingen alls. Än.

Denna helgen har jag i alla fall sett så många som tre!!! riktigt bra filmer. Andra filmer alltså. Av lite äldre årgångar.

Jag skulle inte bli förvånad om det dyker upp en recension eller två. Snart. Här. Kanske redan nu på morgonen. Vem vet? Billy Crystal? Ja, det beror ju lite på honom förstås. På hur rolig han planerar att vara under återstoden av galan. Och på sömnen. Sömnens vara eller icke vara.



over and out
;)
/helena



ps Förmodligen kan jag inte låta bli att titta lite på det här, klick! Och minnas hur det var att vara lite, lite för gammal för att det fortfarande skulle vara legitimt att gå på den här filmen... Vi, min bästis och jag, löste det genom att ta med henne lillasyster. Det var alltså för hennes skull som vi gick. Sure.

pps Jag ber om ursäkt för stavfel som säkert har smugit sig in mellan de tunga ögonlocken. Sorry.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar