torsdag 19 januari 2012

Treasure hunting


Det blev ingen fortsättning på "hösttemat" just idag - även om man skulle kunna tro det när man ser de fallna bladen från mina stackars fikusar. Fikusar med vinterdepression. Brist på vatten och kärlek kan sänka den mest levnadsglada livsform.
De varma elementen och den hud- (och blad-) uttorkande inomhusluften
gör kanske inte saken bättre?


Kommer ni ihåg filmen "Jakten på det försvunna leendet" (originaltitel City Slickers) ? Jag kände mig lite grann så där igår, när jag höjde kameran i jakten på Den försvunna guldkanten. Ho-Ho var är du? ropade kameran och jag i kör. Så att det ekade mellan alla ouppackade kassar, sockar på tork, sladdar i virrvarr och annat vardagligt smått&gott.


Inget svar. Typiskt! Bara en massa bildvinklingar på min gamla 80-tals-vattenkanna (tror att mamma beställde den till mig, via Ica-kuriren?!, en gång i tiden) och så den där spegeln som aldrig verka hitta sin slutgiltiga plats. Hoppas att den gör det snart.
Gärna på en vägg nära mig.


Suck. Guldkanten bor nog inte här just nu, den verkar ha begärt adressändring. Jakten fortsätter.

Om ni inte heller orka vänta tills den hittar tillbaka  -  så rekommenderar jag en titt på "Antiques Roadshow US",  kika på senaste avsnittet direkt här på 8:ans PLAY! Om ni inte kan få nog av titt-skattjakt rekommenderar jag varmt ett besök på pbs.org's officiella Antiques Roadshow-sida! Här kan ni söka runt på egen hand, bl a via kategorisök.

Kul och spännande, tycker jag! Lite mycket vapen och inbördeskrigsnack kanske, men alla indianska ting väger upp. Jag säger bara; vilka tyger och pärlbroderier! En hel del asiatiska & europiska fynd kan också siktas mellan allt det tjusiga amerikanska.
Ha, titta här då: en Marta Maas Fjetterstrom (kunde inte låta bli, jo prickarna tydligen...) inte dåligt!

Annars lite mer Tiffany än Gallé, men vad gör dé? Det är ju trots allt i amerikanska skattjaktsmarker vi rör oss här.


vi hörs.
:)
/helena



ps. Tycker ni att fotona är suddiga? Vad begär ni egentligen?! Allt gick ju så fort - å ändå hann guldkanten smita.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar