fredag 19 augusti 2011

Ömsom sol ömsom vatten


Hej kära vänner!

Här har det blivit ett mer eller mindre ofrivilligt långt avbrott. Veckan har i och för sig varit full av ömsom roliga ömsom mindre roliga åtaganden, men igår hade jag verkligen tänkt att ge, i alla fall ett litet, livstecken ifrån mig, då passade givetvis Blogger på att krångla! Han, så bångstyrigt som det var och så sur som jag blev, så är jag säker på att det måste röra sig om en xy snarare än en xx...För inte är det väl så att datorer bara består av ettor och nollor?! Det måste väl ändå vara en myt? Hur som helst vägrade - Han - att ta emot både ord och bild. Hm.

Så här kommer, till slut, ett par soliga bilder och ett par korta ord: Trevlig Helg, med ömsom vin och ömsom sol önskar jag er! (även om jag hoppas att blogginläggen ska ösa in under helgen som kraftigt höstregn i era skärmar, nåja, ett par pip ska jag väl ändå lyckas åstadkomma, om - Han - tillåter.)


så hörs vi, så snart som möjligt.
:)
/helena



ps Har ni tänkt på vilket konstigt ord det där ömsom är? (Öm som vaddå? En moder?:) Dessutom måste det ha varit konstigt väldigt länge, för enligt ordboken har det använts ändå sedan 1491! Ömsom undrar jag om det är ett hitte-på-ord ömsom ett riktigt. Nej, det gör jag ju inte, men det var ömsom kul och ömsom småroligt att påstå det...

2 kommentarer:

  1. Hej Helena!
    Måste erkänna att "ömsom" inte är ett ord jag använder ofta:)

    Attans, missade jag dig när du var i Rävlanda, Hade varit såå kul att ses!! Vi passade på att vara hemma o måla eftersom det var fint väder..Hoppas vi kan ses där någon annan gång framöver:)

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  2. Jenny: Ha, ha, nä jag kan väl inte direkt heller påstå att jag lyckas klämma in ett ömsom i konversationen... varje dag... ;)

    Kom på efter att jag kommenterade inne hos dig att det nog fanns en hel del fina möbler som skulle passa hemma hos er. Jag menar, jag tror jag skrev att det inte fanns någonting i Rävlanda, utgick nog lite väl mycket från mitt eget hem, där det mest går att klämma in lite smått och gott. Till skillnad från STOORT och gott, som väl är fallet i Kråkered. :)

    Vackra jugendmöbler fanns det några stycken, men som sagt fööör mycket folk och trångt och "tjattrigt" bland publiken/kunderna. Så du missade nog trots allt inget!

    Ja, vi får väl hålla tillgodo med bloggosfärkontakt ett tag till då... ;)

    /helena

    SvaraRadera