lördag 20 augusti 2011

Bonnie, Clyde & fröken Märkvärdig


För ett tag sedan skrev jag om lugn och ro.
Om ynnesten att kunna välja mellan lugn och ro

Häromdagen när jag kikade på den märkvärdiga fröken Märkvärdig, hörde jag strofen "Jag struntar i evigheten...", som också har sitt ursprung i den Dahlgrenska lilla låtpärlan,
En plats på jorden.

Då, för det där taget sedan... försökte jag hitta en video här på webben, som hörde ihop med texten. Så att vi skulle kunna njuta av den tillsammans. Jag hittade en version. Ljudet är bra. Bilderna är... tja, vet inte riktigt vad jag ska säga? Speciella. Ja, speciella är nog ett bra ord. Eva Dahlgren är inte med på bild. Den finstämda texten finns där. Och Eva D's oefterhärmligt suggestiva sång. Men vad de har med den här videon att göra har jag ingen aning om?!?

Om ni lovar. Lovar! Jag menar verkligen lovar och svär på något som är dyrt och heligt, så lägger jag upp videon här nedanför. Men bara om ni "tummar" på att sluta ögonen och blunda. Blunda hårt. Lyssna intensivt på de tänkvärda orden. Sedan när ni har lyssnat ett par, tre gånger... Kan ni möjligtvis få öppna ögonen igen och titta på bilderna. Men bara om ni lovar - ja, igen! - att förklara för mig vad den lilla filmen har med min favoritplats på jorden att göra. Lova! För jag fattar ingenting. Nada.



så hörs vi, när någon har lyckats förklara för mig...
:)
/helena

3 kommentarer:

  1. Jag lovar jag blundade;) och tänkte på min plats på jorden som ju är Hällevik i Blekinge även om jag fysiskt bor i Stockholm. Och när jag sen tittade på videon så måste jag erkänna du får ingen förklaring av mig...poletten trillar liksom inte ner! Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Cinna och säger - jag fattar ingenting. Min plats på jorden är faktiskt här... :)

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  3. Cinna: Hey there stranger! :) Vad skönt att höra att du unnade dig ett par minuter i blundande tillstånd, inte så svårt i sällskap av Eva D eller hur? Vad härligt att ha ett smultronställe på näthinnan. Och där ute i verkligheten någonstans!!

    Jenny: Du är väl för rar som hjälper mig med att inte framstå som en dumbom, som inte fattar. Tack, för att du inte heller fattar! :) Men videon är ju lite kul ändå. Konstig, men kul. Och du, fint att läsa att du trivs på just Din plats på den häringa snabbsnurrande runda saken... Kram.

    /helena

    SvaraRadera