måndag 15 augusti 2011

Allt man hittar när man letar efter något helt annat

Ett borttappat hondjur
En liten djurvän med stort huvud
Tomtar & Troll och en söt flicka
En inplastad flora
Två lila plastkatter?! De ska tydligen träs på tråd
En örhängesrelik ifrån min tonårstid... m a o urtiden...
En bok jag borde läsa lite mer i och en tidningshög jag borde bläddra mindre i
En hund som kan massera!
Min allra första ring! 10 år var jag nog då, när den var min allra högsta önskan!
Bred smak vad det gäller läsning, har jag nog...
Nemis varnande finger? Hon vet väl att Stefan Holm är upptagen?
En prinsessa som vill prova "my precious"
En till ringbärarkandidat? Vårt lilla blomsterbud vill kanske matcha jordfärger med rosa?

Jag blir galen! I flera veckor har jag försökt hitta en för mig mycket speciell "grej". Den finns inte att uppbåda någonstans. Allt annat finner jag. Allt möjligt annat! Som ni ser här ovan. Glädjer mig i alla fall åt att ha hittat Inger Edelfeldts Hondjur i en hög och Lise Myhres Nemi i en annan. Här skall läsas om! Har något varit borta tillräckligt länge så känns det nästan som nytt igen. Alltså får jag läsa dessa sköna serier för första gången - igen! Lite tröst i borttappandebedrövelsen. Lite.


Nu återstår inte mycket mer än att leta bakom spisen... under badkaret... eller i en udda fingervante i vinterlådan. Eller vad ska jag göra? Ringa Saidas efterträdare? Jaja, jakten på den förlorade tingesten fortsätter. Det blev i alla fall lite städat. Som i förbifarten sögs ganska många inklämda råttor upp. Råttor av damm. Och i alla högar med varierande läsning blev det lite mera ordning. Vi får väl se hur länge det håller i sig. Nu ligger de äldsta magasinen högst upp och lockar med sin nygamla känsla. Nu gäller det bara att hitta lite mer tid för läsning också...



vi hörs.
:)
/helena



ps Ni glömmer väl inte att titta på Joanna Rubin Drangers Fröken Märkvärdig i kväll? Nej, jag tänkte väl det. På SVT 2 alltså, kl 21.30. Här hittar ni ett litet klipp om/ur Fröken Märkvärdig och karriären.

2 kommentarer:

  1. Jo... vi har faktiskt en solstol framför tv:n. Det är en liten sak... för barn. Våra bråkar alltid om platser framför tv:n om att de inte ser osv. Jag tog in solstolen så att någon av dem kan sitta i fred i den. Funkar sådär... nu bråkar de om solstolen.

    Kram J

    SvaraRadera
  2. Jenny: Jodå, jag förstod att det var något sådant, ville bara "solstolla" mig lite. Det är ju förresten ganska chict att ha lite sköna, lätta trädgårdsmöbler inomhus. Hälsa kidsen! ;)

    /helena

    SvaraRadera