tisdag 19 juli 2011

Näsan över vattenytan

Aha, man håller alltså den nödställde i öronen. Hm. Hur går det om man har små öron?
Jag som trodde det bästa var att sitta kvar i båten... Silly me.
Vi befinner oss alltså mitt i. På L som i livräddning.
Jag skrattar så att jag måste lägga den ifrån mig...
...trots att det nog inte är menat att vara komiskt?!
Men hallå, hur ska ni ha det? Skulle man hålla i öronen eller inte?!?
 Är det inte någon som viftar, långt därborta vid segelbåten? Till livbåtarna!!

Kan inte låta bli att frusta av skratt när jag bläddrar i den här bokpärlan. Jag som alltid har velat gå en livräddningskurs. Nja, det kanske inte är min högsta önskan trots allt. Men nu slipper jag hur som helst att gå en, på Röda Korset eller så, och ni också! För vad kan vara mer informativt än denna sommarlivräddningssida?

I Husmorslexikonet från 1955. I band tre av sex hittar ni denna ovärderliga semesterkunskap. Förlåt att jag skrattar, men jag tycker att det nästan är lite för dråpligt att ordet sommarlivräddning (Jodå, det finns en vintervariant också...) står direkt ovanför bilden med de två kvinnorna. Kvinnor som leker vattenlekar på bryggan, vad kan vara farligare? Scary-scary. Förmodligen ingenting.

Lovar och svär - men bara lite, på allt som är heligt och dyrt  billigt. Prisvärt. Att jag ska visa er mycket mer ur detta underbara uppslagsverk. Tänk - bara på K finns artiklar om allt ifrån kroppshållning, keramik, katter till könssjukdomar och korsstygn.

Kunde inte undanhålla er denna husmoderns ovärderliga räddningsinstruktion. För ni badar väl? Trots de bara ljumma vindarna? Jag tänkte väl det.

Håll ut bara! Så småningom kommer det mera kunskaper för alla oss vetgiriga husmödrar.... ha, ha.


vi hörs.
:)
/helena



ps Tycker bara det är lite svårt att koncentrera mig på den nödställde - med två så snygga karlar i båten. Titta bara på han som ror, hur cool som helst bakom sina mörka solglasögon, inte en enda svettpärla i pannan, frisyren i givakt. Wow! Något för oss väna husfruar att se upp till... Jag tycker vi unnar oss att titta på den coola snyggingen en gång till, eller vad säger ni?
 Hoppas bara att öronen höll...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar