onsdag 13 juli 2011

Look of love


Kungen & Silvia!

Ett par äggkoppar, kinesiska med ben?! Roliga, men totalt odugliga, de vill välta hela tiden, de små runda kopparna med slips och hängselbyxor, kan inte stå på benen. En helt ny matkniv, i originalkartong, ett antal smörknivshållare i porslin, i form av olika grönsaker. -Se, där ligger en ihoptryckt porslinspaprika och en dito, grön, gurka. Kungen & Silvia. Och lite annat krafs.

Ovanstående är en uppradning av innehållet i en auktionslåda som jag gav 20 kronor för. Borde inte vårt kära kungapar vara värt lite mer än så? Trots bottennotering på bottennotering i populäritetsstatistiken, på senare tid. Fotot måste vara taget någon gång under sjuttiotalet, innan ljudet av små barnafötter kunde höras i slottssalarna?

Bilden sitter på en tallrik. En tallrik i plast?! Melamin, tror jag närmare bestämt att det är. Giovanni Trimboli design Italy, står det på baksidan. Och Åhléns. Med den lite äldre symbolen, ÅH - stiliserat, så att H:et påminner om kungens fluga. Åhlén och Holm.

Söker man på Giovanni Trimboli så hittar man mest länkar till böcker, vars fotografier han verkar ha tagit. Tydligen var han mest verksam som fotograf. I alla fall då - på sjuttiotalet. Hittar dock ingen bild som jag med säkerhet vet föreställer honom. Ett par träffar leder till auktioner på Tradera, där det har lagts upp fler tallrikar/fat, brickor i melamin. Med katter och även med nämnda kärlekspars monogram. Och här, klick!, finns en tallrik med fågelmotiv, nej en kronhjort var det visst... (i perfekt skick enligt informationen), under Trimbolis och Åhléns´flagg.

Tyvärr är inte min baksida i perfekt skick... Därför vill jag inte visa upp den. Någon tidigare lycklig? kärlekstallriksägare har nog velat beundra de unga tu varje dag, för på baksidan finns en skinnbit med hål i. En slags upphängningsanordning. Ditklistrad. Ditklistrad! Denne någon har dessutom inte varit särskilt stadig på hand, klistret finns lite överallt, det har till och med "smittat" framsidan. Så om ni tycker att de ser ut att ha fläckar på kläderna eller utslag på huden, så är det, troligen, inte det utan klisterrester som mina naglar inte har lyckats skrapa bort. Någon som har något tips på hur man varsamt avlägsnar klister ifrån plast, melamin?

Stiliga, vackra, välklädda och framförallt kära ser de i alla fall ut! Som om de verkligen vill vara ett, ett sammansvetsat par. Eller ihoplimmat? 



vi hörs.
:)
/helena



ps Hörde ett envist rykte någonstanstans - tydligen har de en dotter som fyller år. Någongång i dagarna. Så ett litet grattis ifrån en smygmonarkist, kan väl vara på sin plats. Grattis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar