torsdag 28 juli 2011

Dra en hjärter!


Minns ni när mannen skulle lära mig att lägga patiens? Det gick ju lite sisådär, med tanke på att min koncentrationsförmåga har en tendens att komma i mikrostora sjok. Egentligen var det väl mest för att jag hade hittat de där läckra spelkorten - second hand - fast i oöppnad förpackning!, som jag tyckte det kunde vara mysigt att se dem upplagda på bordet. Det är så fint med röda rosor.
Och rosa!

-Kan inte du ta reda på lite fler kortspel som vi kan prova, på tu man hand? Hörde jag mig själv fråga mannen häromdagen. Väldigt många varianter finns bara för fyra par händer eller fler. Men jag vill kunna spela fyrhändigt med mannen. När speldjävulen tittar in. Och det händer att den gör, för spel har jag alltid gillat, ända sedan Den försvunna diamantens tid. Frågvis (och näsvis;) som jag är, så ligger frågesport av alla de slag högst på min spel-tio-i-topp, tätt följd av ordlekar med Scrabble i spetsen. Men de där 52 korten lockar med sin intrikata blandning av enkelhet och komplikation. Och så är de ju så lätta att ta med sig, vart man än går.
Portabelt manuellt tidsfördriv!

Jodå, mannen hittade tydligen en liten folder med ett spel som passar mig perfekt. Han skrattade gott (och något rått?!) när jag utbrast: -Spännande!! Tvärtomkomihåg är nämligen rekommenderat från 5 år... och uppåt, hoppas jag. Det är kul och enkelt och går ganska fort, särskilt om man spelar mot någon med gott minne... Det enda man behöver, förutom själva leken, kortleken, är en lagom stor yta att lägga ut dem på. Sedan är det bara att ta fram räven bakom örat, kupera, hitta din inre 5-åring, öppna minnesbanken och låta pokerfejset vila - en stund.

Här kommer spelreglerna, för er som blev spelsugna!

Klicka på bilden, så blir den, förhoppningsvis, i läsbar storlek!

På tal om något helt annat, så förstår jag mig inte alls på alla dem som klagar på Tv-utbudet nu i sommar, jag tycker tvärtom att det finns alldeles för mycket bra att välja mellan! Ta bara den här fina Svt-serien Enastående kvinnor, jag har inte lyckats se ett enda avsnitt av den. Suck. På SvtPlay visas avsnittet om Grace Kelly t o m idag! Och ikväll sänds redan avsnitt 7, om Agatha Christie! Hur ska man hinna? Hörde jag någon skrocka I-landsproblem? Oj, det var visst jag själv.

Om ni inte vill spela spelet eller titta på tittet, så kan ni ju alltid läsa läset, *ler*, istället. Här hittar ni t ex ett inlägg om den blåa katten och här finns en lite längre text om vasen, den som skymtar i bakgrunden med en spelande man på.


så hörs vi snart, om inte speldjävulen och tvfan (ursäkta språket) tar mig med på alldeles för långa villovägar.
:)
/helena


ps. På tal om norska prinsessor... så visas just idag, alldeles snart, en liten dokumentär om Sagoprinsessan Märtha Louise, om en prinsessa som skriver egna sagor och om hennes behjärtansvärda insats för att främja läsandet, framförallt hos barn. Halv ett i ettan. Med en repris om någon vecka, tror det var den 7:e. Tyvärr visas den inte på Play, än i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar